Toate aplicațiile pentru Apple Watch trebuie să fie native începând cu 1 iunie

0
630

Compania Apple a început să îi informeze pe dezvoltatorii de aplicații că, începând cu 1 iunie 2016, toate aplicațiile pentru watchOS, pe care le vor trimite la publicare pe App Store, vor trebui să conțină SDK-ul watchOS 2 sau un SDK ulterior.

Aceasta reprezintă o schimbare importantă a politicii companiei americane, care, încă din toamna anului 2014 a permis crearea de aplicații pentru Apple Watch. La început, în prima versiune de watchOS, dezvoltatorii puteau crea doar aplicații pentru ceas care să fie bazate pe cele pentru iPhone – conexiunea la un dispozitiv iOS fiind astfel necesară pentru a folosi majoritatea aplicațiilor de pe ceas. Începând cu watchOS 2, compania Apple a introdus însă un SDK ce permitea crearea de aplicații native pentru ceas. Astfel, dezvoltatorii pot încă din vara anului trecut să dezvolte aplicații care să fie instalate și să ruleze local, pe Apple Watch, acestea fiind mai rapide și lipsite de probleme comparativ cu cele ce depindeau de un iPhone pentru a funcționa.

Și pentru utilizatori schimbarea este una importantă. Cei care nu au făcut actualizarea la watchOS 2 nu vor mai putea, așadar, începând cu 1 iunie să folosească o bună parte dintre aplicațiile de pe App Store, iar cei care au făcut-o se vor bucura de aplicații mult mai stabile, rapide și complexe.

Termenul limită până la care vor mai putea fi create aplicații pentru Apple Watch bazate pe primul SDK vine la două săptămâni distanță de WWDC 2016, unde Apple va prezenta SDK-ul watchOS 3 ce va conține, foarte probabil, multiple noutăți pentru dezvoltatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.