iPhone 7s ar putea avea un sistem de încărcare wireless care să funcționeze așa cum ar trebui

2
3163

Apple dezvoltă în momentul de față o tehnologie de alimentare wireless pentru iPhone pe care să o implementeze în modelele din 2017 (cel mai probabil, iPhone 7s), potrivit agenției Bloomberg. Compania americană lucrează alături de partenerii săi atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Asia pentru a crea tehnologia.

Deloc surprinzător, tehnologia de încărcare wireless a Apple va fi una care va funcționa așa cum ar trebui și s-ar aștepta orice utilizator, comparativ cu alte tehnologii similare, existente astăzi pe piață. Conform surselor citate de Bloomberg, compania americană își dorește ca sistemul său de încărcare wireless să permită alimentarea dispozitivelor iPhone și iPad de la distanță, fără a obliga utilizatorii să le așeze pe un suport de alimentare, așa cum se întâmplă cu toate telefoanele inteligente care oferă sisteme similare în prezent. Se pare că inginerii Apple lucrează cot la cot cu partenerii contractați deja în acest proiect pentru a depăși actualele bariere tehnice ce împiedică lansarea unei astfel de tehnologii, pierderea de energie la distanță fiind una dintre marile probleme cu care ei se confruntă în acest proiect.

Actualele dispozitive ce folosesc sisteme de alimentare wireless cer să fie așezate pe suporturi de alimentare. Cu alte cuvinte, încărcarea wireless de astăzi este „wireless” doar prin faptul că nu te obligă să faci „complicata” acțiune de a introduce un cablu în portul special al telefonului. Totuși, ceea ce așteaptă utilizatorii nu sunt astfel de sisteme introduse mai mult pentru marketing decât pentru utilitatea lor reală, ci unele care să alimenteze dispozitivele inteligente atunci când ele sunt la câțiva metri de stația de alimentare. Iar Apple știe bine acest lucru, un vicepreședinte executiv al companiei afirmând în urmă cu 4 ani că sistemele de alimentare wireless nu sunt foarte convenabile, deoarece necesită o conexiune la priza de perete și așezarea dispozitivului pe un anumit suport, pentru a se alimenta.

Interesul Apple de a implementa în iPhone o tehnologie de alimentare wireless este arhicunoscut. La începutul anului se zvonea că Apple lucrează la o tehnologie de alimentare wireless pentru iPhone 7, cu toate că eram atenționați încă de pe atunci că această caracteristică ar putea fi implementată abia într-un model ulterior de iPhone. Totuși, primele semne că Apple ar putea implementa un sistem de alimentare wireless în iPhone au apărut încă de la lansarea primei generații din 2007, când gigantului american i-au fost acordate o serie de brevete de invenție pentru stații de alimentare fără fir și sisteme de alimentare wireless prin rezonanța magnetică în câmp apropriat, care pot alimenta dispozitive pe o anumită rază. Compania și-a mai arătat și interesul pentru tehnologia de alimentare wireless a celor de la WiTricity, care folosește un sistem de alimentare „ascuns” ce le permite utilizatorilor să așeze oriunde doresc suportul de încărcare, în condițiile în care el va alimenta dispozitivele compatibile prin unde magnetice.

În condițiile în care Apple va reuși să dezvolte o tehnologie de încărcare wireless viabilă, compania ar fi cu un pas mai aproape de a lansa un iPhone care nu doar să o includă, ci și să se alimenteze folosindu-o în exclusivitate. Este arhicunoscută dorința Apple de a ne face tot mai puțin dependenți de cabluri, iar cu un sistem de alimentare wireless, compania americană ar putea înlătura portul Lightning din iPhone, lăsând dispozitivul fără porturi de intrare/ieșire, mai ales dacă odată cu iPhone 7 va elimina jackul pentru căști (așa cum se tot zvonește de ceva vreme), obligându-i pe utilizatori să folosească unele Bluetooth sau și unele Lightning, pentru moment.

Desigur, ținând cont de timpul rămas până când se dorește ca Apple să introducă tehnologia de alimentare wireless în iPhone, se prea poate ca procesul de dezvoltare să fie încă într-o fază incipientă, iar implementarea sistemului să fie amânată cu încă un an, până la lansarea iPhone 8, de exemplu.

2 COMENTARII

 1. Buna,
  Off this topic, am o intrebare in legatura cu predictive text-ul pe iOS 9 (am citit celelalte articole related dar nu mi-a rezolvat niciunul problema).
  Eu imi tin device-ul in limba engleza (asa imi place) si am 3 keyboards setate: engleza, romana si emoji.
  Problema mea e ca, avand iPhone-ul in engleza – doar pentru limba engleza imi apare predictive text – cad face switch la romana – dispare.
  Intrebare: nu exista o modalitate de a activa predictive text-ul si pentru limba romana daca iPhone-ul are limba device-ului in engleza?

  • Nu, din păcate caracteristica Anticipare pentru tastatură nu este disponibilă în limba română, așa că indiferent de limba în care ai avea dispozitivul configurat, nu o vei putea folosi. Nu se știe când va extinde Apple disponibilitatea acestei caracteristici și la alte versiuni ale tastaturii, inclusiv la versiunea românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.