Producătorii taiwanezi de ecrane tactile, General Interface Solution și TPK, urmează să împartă producția de afișaje pentru a treia generație de iPad Air „4K”, pe care compania Apple urmează să o prezinte în luna martie a acestui an, susțin surse din interiorul fabricilor partenere Apple citate de DigiTimes.

Potrivit chinezilor, iPad Air 3 va fi prima tabletă Apple cu afișaj 4K, rezoluția ecranului acesteia fiind deci net superioară rezoluției ecranelor actualelor modele – 2732 pe 2048 pixeli. Mai mult, iPad Air 3 va moșteni de la modelul de iPad mai mare, Pro, cei 4 GB de RAM și va fi mai eficientă în privința consumului de energie, în condițiile în care urmează să le ofere utilizatorilor o autonomie a bateriei mai mare comparativ cu modelul actual – iPad Air 2. Producția de serie a acestei tablete urmează să înceapă în al doilea trimestru al anului curent.

Jurnaliștii DigiTimes afirmă că ambii producători de ecrane tactile mai sus menționați se așteaptă la o creștere anuală ușoară a comenzilor de afișaje de la Apple în prima jumătate a anului curent datorită cererii de produse echipate cu tehnologia 3D Touch. Prin urmare, se prea poate ca tehnologia disponibilă deja pe o serie de produse Apple (inclusiv Apple Watch, iPhone 6s/6s Plus și MacBook) să își facă apariția și pe iPad, chiar dacă anumite zvonuri mai vechi ne sugerau că acest lucru nu se va întâmpla prea curând din cauza problemelor de fabricație pe care le pun afișajele 3D Touch producătorilor.

Publicația taiwaneză DigiTimes a lansat în trecut atât zvonuri care s-au dovedit a fi false, cât și destul de multe informații veridice despre produsele Apple nelansate, în ultima perioadă sursele sale din interiorul fabricilor partenere Apple dovedindu-se a fi de încredere. În privința ultimului zvon lansat de către ei, se pate să existe și o confuzie la mijloc, iar iPad Air 3 să nu aibă în cele din urmă un afișaj cu rezoluția 4K, ci doar un ecran mai bun, asemănător celui din iPad Pro. În cazul tabletei cu ecran de 12,9 inchi, compania Apple a inserat tranzistorul film din oxid, foarte subțire, pe care îl găseam înainte doar în iMac cu ecran Retina 5K, precum și o tehnologie de aliniere fotografică bazată pe ultraviolete care asigură culori uniforme și luminozitate ecranului. Mai mult, iPad Pro are și o rată de reîmprospătare variabilă, care conservă autonomia bateriei prin reducerea la jumătate a reîmprospătărilor atunci când este afișat pe ecran conținut static.

Iar dacă ecranul viitorului iPad Air 3 nu este o certitudine, o schiță apărută în presă recent ne arată că tableta va avea 4 difuzoare, ca și iPad Pro, dar și un bliț LED alături de camera principală. În plus, se zvonește că tableta ar avea un ecran compatibil cu Apple Pencil, procesor A9 sau A9X, Smart Connector și camere iSight și FaceTime îmbunătățite.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.