iPhone 7 Plus ar putea avea o cameră iSight cu două obiective

0
1923
iphone 6 sau iphone 6 plus

Cu toate că iPhone 6s Plus nu a venit cu o cameră principală iSight cu două obiective, așa cum se zvonea cu ceva vreme înaintea lansării din toamna anului trecut a dispozitivului, se pare că Apple are planuri serioase în privința îmbunătățirii camerei iPhone, iar acest sistem cu două obiective este inclusus în ele. Analistul KGI Securities Ming-Chi Kuo a trimis presei o notă de cercetare în care susține că două versiuni de „iPhone 7 Plus” cu ecrane de 5,5 inchi fiecare sunt în momentul de față în dezvoltare, iar dacă prima are un singur obiectiv la camera principală iSight, cea de-a doua folosește un sistem cu două obiective.

În cazul în care iPhone 7 Plus va veni cu un sistem cu două obiective pentru camera iSight, atunci este foarte posibil ca acesta să fie bazat pe algoritmii de imagine ai companiei LinX Imaging, companie pe care Apple a achiziționat-o anul trecut. Kuo consideră că algoritmul de imagine al celor de la LinX ar putea fi folosit de Apple în special pentru abilitatea sa unică de a obține imagini de foarte bună calitate (similare celor înregistrate de SLR-uri), în condițiile în care sunt utilizate două obiective, comparativ cu actualul ansamblu de cameră compactă folosit în iPhone.

Mai mult, Kuo se așteaptă ca iPhone 7 Plus să aibă chiar și zoom optic 2x sau 3x, acesta permițând înregistrarea de imagini apropriate mult mai clare decât în cazul camerelor foto care folosesc zoom digital.

Revenind la tehnologia LinX, trebuie să știm că ea oferă câteva îmbunătățiri de care iPhone 7 Plus poate beneficia. Ea permite, de exemplu, folosirea mai multor senzori de dimensiuni mici, făcând astfel posibilă eliminarea necesității de a scoate ușor în relief obiectivul camerei, chiar dacă dispozitivul va fi mai subțire decât actualul iPhone 6s Plus. De asemenea, obiectivele care folosesc tehnologia israelienilor au o sensibilitate la lumină mai bună și o calitate a imaginii îmbunătățită semnificativ în condiții de luminozitate scăzută.

În urmă cu doi ani, compania israeliană anunța lansarea unor camere cu diafragmă multiplă de dimensiuni foarte mici (cu o grosime la jumătate față de grosimea unor camere standard pentru dispozitivele mobile). Aceste camere erau descrise ca fiind capabile să genereze imagini cu culori splendide și adâncimi în reprezentare foarte mari, care le fac mai apropriate de calitatea unor imagini produse de SLR-uri. Tehnologia celor de la LinX utilizează și software-ul pentru a extrage informații legate de profunzime de la fiecare pixel pentru a crea o reprezentare cu adâncimi ce poate fi folosită inclusiv la reconstrucția imaginilor tridimensionale.

linxpointmapping-800x519

Înainte de a fi achiziționată de către Apple, LinX obișnuia să compare imaginile produse de senzorii săi cu cele înregistrate de iPhone, demonstrând că modulele cu dimensiuni foarte mici nu doar că pot încăpea în dispozitive mai subțiri decât iPhone (5s, la acea vreme), dar și că pot produce imagini care se ridică la calitatea unor SLR-uri, mai ales în condiții de lumină optimă. Partea interesantă este că, pentru a face comparațiile cu iPhone, LinX a utilizat o cameră cu diagragmă dublă, cu doi senzori de 4 megapixeli și pixeli de 2.0 microni, demonstrând astfel că imaginile produse de ea sunt superioare celor înregistrate de camera de 8 megapixeli a iPhone 5s (a cărei senzori sunt de 1,5 microni). De asemenea, această cameră a reușit să producă imagini mult mai clare, dar și mai luminoase decât iPhone 5s sau iPhone 5 în condiții de lumină scăzută. Cât despre tehnologia capabilă să reprezinte adâncimile, aceasta ar putea fi utilizată într-o grămadă de feluri pentru a oferi utilizatorilor noi posibilități pentru înregistrarea pozelor, dar și pentru editarea lor (perceperea adâncimilor ar putea permite eliminarea unor obiecte dintr-o imagine fără a o afecta). O singură poză este suficientă pentru camera LinX ca să redea o parte dintr-un obiect cu tot cu adâncimi, iar capturarea mai multor imagini va permite reprezentarea în trei dimensiuni a acelui obiect.indoor40luxlightinglinx-800x405

La final, trebuie totuși notat faptul că momentan Apple este doar în faza de testare, așa că în cele din urmă iPhone 7 Plus ar putea să nu aibă nici două obiective și nici un modul cu zoom optic. Totuși, din spusele lui Kuo reiese că este aproape exclus ca una dintre cele două caracteristici să fie inclusă în camera iPhone 7 (modelul cu ecran de 4,7 inchi), acest lucru datorându-se faptului că sunt mai dificil de produs modulele respective, iar furnizorii nu ar face față unei cereri într-atât de mari. Mai mult, prin cameră Apple a diferențiat dintotdeauna iPhone-ul de 4,7 inchi de cel de 5,5 inchi (în condițiile în care doar cel din urmă are stabilizator optic de imagine).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.