A doua versiune beta de iOS 9.3, care a fost publicată de către Apple în variantă pentru dezvoltatori, luni, iar pentru utilizatori, ieri, include o nouă caracteristică ce îi permite Smart Connector-ului din iPad Pro să actualizeze firmware-ul accesoriilor compatibile. Această nouă funcționalitate a fost descoperită inițial de un dezvoltator german de aplicații în momentul în care și-a conectat tastatura Logitech Create la iPad-ul Pro tocmai actualizat la cea mai recentă versiune beta de iOS.actualizare firmware accesorii ipad pro

Potrivit utilizatorilor care dețin atât iPad Pro cu iOS 9.3 beta 2, cât și un accesoriu Smart Connector care are disponibilă o versiune nouă de firmware, la conectarea accesoriului prin conector la iPad Pro, tableta va afișa o casetă de dialog prin care te va anunța că există o actualizare de accesoriu, întrebându-te totodată dacă dorești să efectuezi actualizarea la momentul respectiv sau la o dată ulterioară. Alegând opțiunea „Actualizați”, acea casetă de dialog va rămâne afișată pe ecran până când procesul de actualizare va fi finalizat. În tot acest timp, ea arată evoluția actualizării prin redarea unor procente. Atunci când procesul de actualizare este complet, caseta de dialog dispare.

Momentan, iOS nu afișează care sunt modificările incluse de actualizările firmware aduse accesoriilor Smart Connector. Cu toate acestea, utilizatorii care folosesc tastatura Logitech mai sus amintită au sesizat că actualizarea a înlăturat două dintre problemele majore ale acesteia, deci instalarea ei a meritat. În general, prin astfel de actualizări sunt corectate diferite erori și se îmbunătățesc performanțele accesoriilor.

Actualizările firmware pentru accesorii sunt posibile grație capacității Smart Connectorului iPad Pro de a transmite nu doar energie, ci și date către și de la acestea. Deocamdată nu se știe dacă iOS 9.3 beta 2 conținea actualizarea de firmware sau dacă ea a fost transmisă pe dispozitivele compatibile de către producătorul accesoriului, însă este cert faptul că iOS 9.3 va fi necesar pentru a putea instala aceste actualizări.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.