Camera iPhone va face cel mai ”uriaș salt de până acum” odată cu lansarea iPhone 6s

0
132
orange vs vodafone vs telekom iphone 6

După câțiva ani în care a lucrat la perfecționarea senzorului de 8 megapixeli al camerei iSight a iPhone, a venit timpul ca Apple să facă un prim salt important la un nou tip de senzor. Chiar dacă acest lucru este oarecum logic, John Gruber de la Daring Fireball, deci o persoană apropriată Apple care a prezentat corect multe caracteristici ale viitoarelor dispozitive înainte ca ele să fie anunțate de Apple, susține că gigantul american va introduce ”cel mai uriaș salt pentru cameră de până acum” odată cu viitoarea generație de iPhone. Într-un epispd recent al podcastului său, The Talk Show, Gruber a anunțat că a auzit de la persoane din cadrul Apple că în prezent se lucrează la îmbunătățiri majore în ceea ce privește camera iPhone.

[quote_box_center]Ceea ce am auzit este că viitoarea cameră a iPhone va reprezenta cel mai uriaș salt pentru cameră de până acum. Nu știu câtă logică are acest lucru, însă mi s-a spus că este vorba despre un sistem ciudat cu două lentile în care camera principală folosește două lentile pentru a ajunge la calitatea de imagine a DSLR-urilor[/quote_box_center]

Folosirea unui sistem cu două lentile pentru camera viitoarei generații de iPhone (iPhone 6s) ne duce cu gândul la două tipuri de senzori. Unul dintre acestea este dezvoltat de către HTC și folosit în actuala cameră principală a HTC One M8. Acest senzor folosește cele două lentile pentru a permite schimbarea ulterioară a punctului de focalizare, pentru a captura mai multă lumină și pentru a furniza mai multe detalii despre imagine. Un al doilea sistem este dezvoltat de către Corephotonics, el folosind două lentile cu distanțe focale diferite ce permit mărirea subiectelor de la distanță fără a mai folosi zoomul tradițional. Senzorul Corephotonics combună imaginile capturate de ambele lentile, fiind capabil să aleagă cea mai bună fotografie înregistrată de cei doi.

De regulă, Apple a rezervat noutățile grozave pentru camera iPhone în dispozitivele ale căror denumire se încheie cu litera ”s”. Totul începe de la iPhone 3Gs care primea modul de înregistrare video, se continuă cu iPhone 4s ce primea un senzor nou, de 8 megapixeli ce permitea filmarea Full HD, și cu iPhone 5s care venea cu un senzor îmbunătățit, o diafragmă f/2,2, un bliț cu True Tone și modul de filmare la ralanti.

Sony a anunțat chiar ieri lansarea unui senzor de 21 de megapixeli care oferă auto-focalizare ultra-rapidă și înregistrare video la 4K. Folosirea acelui senzor chiar atât de mare este foarte puțin probabilă să se întâmple anul viitor, însă același vechi furnizor Apple pentru camerele dispozitivelor cu iOS are în plan lansarea unui senzor de 16 megapixeli care să ofere câteva dintre caracteristicile celui mai recent.

Având în vedere faptul ca Apple a lansat abia de două luni noile iPhone 6 și iPhone 6 Plus, este foarte puțin probabil ca viitoarea generație să fie lansată mai devreme de luna septembrie a anului viitor. În aceste condiții este greu de spus acum cu exactitate ce va folosi Apple în viitorul iPhone 6s, mai ales că planurile se mai pot schimba de 100 de ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.