Patru dintre principalii furnizori Apple de ecrane OLED nu vor reuși să atingă capacitatea de producție necesară pentru a satisface cererea uriașă de dispozitive iPhone 8, scrie Bloomberg. Această problemă nu va putea fi rezolvată foarte rapid, așa că sursele citate de jurnaliștii americani vehiculează că stocurile de iPhone 8 OLED vor fi insuficiente cel puțin până în 2018.

Ecranele OLED sunt mai dificil de produs în cantități mari decât cele LCD, ceea ce înseamnă că Apple este „la mila” producătorilor. Din cauza acestor dificultăți în procesul de fabricație, jurnaliștii Bloomberg sunt de părere că Apple va fi forțată fie să introducă ecrane OLED doar pe o singură versiune de iPhone 8, fie să amâne introducerea acestei tehnologii cel puțin încă un an (deci până la lansarea unor modele noi).

S-a aflat nu demult că Apple a reușit să încheie o înțelegere cu Samsung mulțumită căreia va rămâne client unic de ecrane OLED în 2017 pentru producătorul sud-coreean. Totuși, acum suntem informați că această înțelegere nu garantează că Samsung va putea satisface toată cererea gigantului american. De fapt, Samsung reușește cu greu să satisfacă cererea de ecrane OLED pentru propriile sale telefoane, Galaxy S7 și S7 Edge.

În ceea ce privește comenzile plasate deja, aflăm de la Bloomberg că Apple a solicitat sud-coreenilor de la Samsung numai ecrane OLED cu diagonala mai mare de 5 inchi. În total, Samsung a primit de la Apple o comandă inițială de 100 de milioane de ecrane OLED și a anunțat că va reuși să pregătească o parte dintre acestea înaintea Sărbătorilor din 2017. Dacă nu va reuși să satisfacă aceste comenzi, atunci Apple va avea mari probleme.

If Samsung sees supply constraints in its ramp up of OLED panels for the fall 2017 iPhone launch, Apple may not have another major provider to fall back on. That’s why Apple usually has multiple suppliers for key components. For example, it has sourced LCD panels from all of the major Asia-based display makers. For next year, at least, it appears that OLED supply chain may be a single-company affair.

Separat de informațiile celor de la Bloomberg, am aflat săptămâna aceasta de la analistul Ming-Chi Kuo că Apple va lansa un singur model de iPhone cu ecran OLED în 2017, care se va alătura unor dispozitive iPhone 8 cu ecrane LCD de 4,7 inchi și 5,5 inchi. De fapt, majoritatea informațiilor pe care le avem până în prezent ne indică faptul că Apple nu va lansa decât un singur model de iPhone cu ecran OLED și cel puțin încă unul cu ecran LCD tradițional.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.