Apple și-a arătat dispoziția de a cumpăra proiecte care ar putea-o ajuta să își promoveze serviciile, deși nu s-a aruncat să cumpere prea mult conținut original, scrie The Information. 

În ciuda dorinței de a le oferi utilizatorilor de iPhone, iPad și Apple TV conținut original, Apple nu vrea să intre în războaiele pe anumite proiecte unice care costă companii precum Netflix sau Amazon miliarde de dolari.  De aceea, gigantul american n-a cumpărat până acum decât drepturile de difuzare ale emisiunii Carpool Karaoke pentru a promova Apple Music și intenționează să producă un serial original intitulat „Vital Signs / Semne Vitale”, care ar urma să fie o dramă despre viața cofondatorului Beats, Dr. Dre.

De asemenea, compania americană a mai purtat discuții cu diferiți creatori de conținut. The Information ne indică faptul că gigantul american a negociat la începutul anului cu reprezentanții omului de comedie Chris Rock pentru un viitor proiect, dar nu a avut succes, întrucât actorul a ajuns în cele din urmă să semneze o înțelegere de 40 de milioane de dolari cu Netflix pentru a oferi platformei acestui gigant media două ediții speciale de stand-up în 2017.

Lipsa de conținut original este văzută ca un mare dezavantaj pentru Apple și ar putea să îi afecteze serios eforturile de a crește vânzările de Apple TV.

Not having a slate of originals hurts Apple’s ability to differentiate its video-streaming offerings against rivals like Hulu, Netflix and Amazon, each of which now make their own shows that get them lots of attention, while also licensing reruns from TV networks. That could stymie Apple’s ability to increase market share for its streaming video device, the Apple TV, and lock more people into the Apple ecosystem.

The Information adaugă că Apple a trimis în ultimii ani diferite semnale celor de la Hollywood cu privire la interesul său de a dezvolta un program TV original. Reprezentanți ai gigantului american s-au întâlnit cu producători TV și studiouri de la Hollywood pentru a discuta despre crearea unor emisiuni TV originale care să fie disponibile exclusiv pe iTunes. În ciuda acestor zvonuri, vicepreședintele executiv al Apple, Eddy Cue, a afirmat că Apple nu încearcă să creeze emsiuni TV, sugerând ulterior că dorința Apple este de a oferi producătorilor sugestii și îndrumări acolo unde este posibil.

Alături de eforturile de a-și crea sau atrage conținut original, aflăm acum că Apple devine tot mai insistentă în a-și atrage o perioadă de timp exclusivitatea pentru anumite filme. Se pare că gigantul american ar fi purtat discuții cu producătorii documentarului „TrumpLand” a lui Michael Moore pentru a asigura o perioadă de timp distribuirea lui în exclusivitate pe iTunes.

Apple got the right to offer “TrumpLand” on iTunes earlier than other online video services, in exchange for prominently promoting it on the iTunes homepage, according to a person involved in the discussions. Having Apple’s promotional commitment is significant enough to help get a movie financed, this person said.

În cele din urmă The Information ne anunță că jucătorii-cheie din negocierile pe care le poartă Apple cu reprezentanții creatorilor de conținut sunt Jimmy Iovine, Larry Jackson și Robert Kondrk – directori Apple Music.

Bloomberg completează puțin cele anunțate de cei de la The Information și ne spune că Apple dorește să reducă la jumătate taxele pe care le percepe pentru abonamentele încheiate de utilizatori din aplicațiile video disponibile pe App Store. Jurnaliștii americani opiniază că astfel gigantul american va aduce mult mai mult conținut în noua aplicație TV pentru iOS și tvOS, făcând-o mai atractivă pentru utilizatori.

Apple percepe în momentul de față 30% din toate cumpărăturile și abonamentele încheiate din aplicațiile de pe App Store, însă în încercarea disperată de a veni cu și mai mult conținut, gigantul american va reduce la 15% această taxă pentru toți partenerii care își integrează serviciile în noua aplicație TV.

Această reducere este o veste bună și pentru utilizatori, întrucât aceștia ar putea asista la reducerea prețului abonamentelor anumitor servicii video. Ea vine la câteva luni după ce Apple a anunțat că va reduce la 15% costul perceput pentru toate abonamentele încheiate pe App Store cu cel puțin un an în urmă, crescând astfel încasările dezvoltatorilor.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.