Apple urmează să integreze realitatea augmentată în aplicația Cameră de pe iPhone

0
919

Apple are o echipă de ingineri care lucrează la integrarea realității augmentate în aplicația Cameră de pe iPhone, scrie Business Insider. Se pare că în acest proiect secret sunt implicate mai multe persoane care vin de la companii pe care gigantul american le-a achiziționat în ultimii ani, inclusiv foști ingineri ai Metaio și Flyby Media.

Citând surse care cunosc planurile Apple, Business Insider scrie că obiectivul celor din Cupertino este de a face iPhone să recunoască obiectele din lumea reală către care obiectivul camerei sale este îndreptat la un moment dat.

Aplicația Poze din iOS 10 reușește deja să identifice obiectele din fotografiile utilizatorilor grație tehnologiei de învățare automată, ceea ce înseamnă că suntem cu un pas mai aproape de mult-așteptata realitate augmentată. Cu toate acestea, noua tehnologie din Cameră este mai dificil de pus la punct, întrucât ea va trebui să reușească să identifice cu succes, în timp real, obiecte 3D și nu doar obiecte bidimensionale.

Realitatea augmentată ar putea fi folosită în aplicația Cameră în diferite situații. Spre exemplu, utilizatorii vor putea să o folosească pentru recunoașterea spațiilor și cartografiere. Recunoaștarea și manipularea fețelor ar putea fi o altă întrebuințare, care va permite utilizatorilor să apeleze la aplicația Cameră pentru a aplica, de exemplu, filtre în timp real peste fețele lor (similar Snapchat).

O altă caracteristică timpurie din integrarea realității augmentate în aplicațiua Cameră ar putea fi cea de recunoaștere și manipulare a fețelor oamenilor. Apple a integrat tehnologia de recunoaștere facială în aplicația Poze din cea mai recentă versiune de iOS și a achiziționat în 2015 FaceShift, o companie cu tehnologie similară.

Business Insider mai adaugă că Apple ar urma să lanseze un Software Development Kit de realitate augmentată în momentul în care va introduce în aplicația Cameră noua caracteristică, acesta urmând a permite și aplicațiilor de la terți să acceseze noua tehnologie de realitate augmentată.

Alături de informațiile privind integrarea realității augmentate în aplicația Cameră de pe iPhone, jurnaliștii Business Insider ne informează că Apple mai are și alte proiecte ce implică această tehnologie. Cel mai ambițios dintre acestea ar fi cel de integrare a realității augmentate într-o pereche de ochelari inteligenți care, după cum am aflat zilele trecute, ar urma să se conecteze wireless la iPhone și să afișeze imagini și alte informații celor care îi poartă.

Ceea ce ne confirmă faptul că Apple lucrează la o pereche de ochelari inteligenți este angajarea lui John Border. Border se descrie pe sine însuși ca fiind expert în afișaje ce pot fi purtate, producția de lentile plastice, sisteme de cameră și senzori de imagine. El s-a alăturat recent companiei Apple după ce a fost o destul de lungă perioadă inginer-șef la Osterhout Design Group, o companie ce a dezvoltat o pereche de ochelari inteligenți.

Proiectul Apple privind ochelarii inteligenți ar fi în fazele incipiente de dezvoltare, așa că va fi imposibil să vedem un astfel de produs mai devreme de 2018 – dacă Apple nu va renunța între timp la el. În ceea ce privește integrarea realității augmentate în aplicația Cameră din iOS, ei bine, deocamdată nu știm când se va produce acest lucru.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.