Apple testează o pereche de ochelari de realitate augumentată care se conectează la iPhone

0
908

Încercând să își extindă și mai mult prezentța în sectorul dispozitivelor inteligente care pot fi purtate, Apple lucrează în momentul de față la o pereche de ochelari „inteligenți”. Citând surse care cunosc planurile companiei americane, Bloomberg scrie că noii ochelari testați de Apple se pot conecta fără fir la iPhone – la fel ca și Apple Watch – și pot afișa „imagini și alte informații” utile pentru persoanele care îi poartă.

Se pare că Apple a contactat în ultima vreme potențiali furnizori pentru ochelari și a ajuns chiar să comande „mici cantități” de afișaje create să lucreze foarte aproape de ochi, fapt ce ne sugerează că întreg proiectul este deocamdată doar la faza de prototip. Totuși, dacă proiectul va înregistra progrese mari și nu vor apărea piedici majore în calea inginerilor gigantului american, Bloomberg este de părere că noii ochelari ar putea fi lansate peste aproximativ doi ani, în 2018.

Ochelarii ar putea fi primul produs hardware al Apple țintit către realitatea augumentată, a spus una dintre persoane. Cook a întărit realitatea augumentată prin achiziții. În 2013, Apple a cumpărat PrimeSense, care a dezvoltat tehnologia de detectare a mișcării din sistemul de gaming Kinect al Microsoft. Alte achiziții de startupuri software în domeniu au continuat în 2015 și 2016 cu Metaio și Flyby Media.

Așa cum sunt descriși de publicația americană, ochelarii de realitate augumentată Apple par a fi asemănători Google Glass. Introduși în 2013, ochelarii Google foloseau realitatea augumentată și comenzile vocale pentru a le permite utilizatorilor să acceseze informații despre vreme, să efectueze apeluri telefonice, să captureze imagini și nu numai. Google Glass nu au avut succesul scontat – mai ales din cauza îngrijorărilor utilizatorilor legate de de intimitate -, așa că producția lor a fost încetată la începutul anului 2015.

Apple ar putea să invețe din greșelile Google și să creeze o pereche de ochelari care să aibă succes. Cu toate acestea, nu știm ce ar putea face Apple ca noii ochelari să câștige încrederea utilizatorilor și nici dacă noul proiect va progresa sau dacă va rămâne doar la faza de prototip. Să nu uităm totuși că înainte de a lansa Apple Watch, Apple a criticat destul de mult ochelarii Google, mai ales din cauză că o pereche de ochelari poate convinge mai puțină lume să îi poarte decât un ceas, fiind mult mai deranjantă.

În ultimele luni, Apple și-a exprimat în repetate rânduri interesul față de realitatea augumentată, sugerându-ne faptul că are aplicații extrem de interesante. Directorul general al companiei, Tim Cook, a afirmat recent că „Realitatea augumentată poate fi cu adevărat grozavă. Noi am investit și continuăm să investim o grămadă în ea”. Mai mult, el a mai spus că realitatea augumentată este mai utilă și mai interesantă decât realitatea virtuală pentru majoritatea utilizatorilor, deoarece le permite să fie mai prezenți (într-o discuție, spre exemplu).

Informația celor de la Bloomberg privind ochelarii de realitate augumentată vine la câteva luni după ce a apărut în presă o informație potrivit căreia Apple testează mai multe dispozitive de realitate augumentată și virtuală, având chiar și o echipă care se ocupă cu cercetarea în acest domeniu și modul în care pot fi implementate cele două tehnologii în produse viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.