Apple este de părere că realitatea augumentată este mai utilă decât realitatea virtuală

0
113

Aflat într-o vizită la New York săptămâna aceasta, directorul general al companiei Apple, Tim Cook, a acordat un interviu postului de televiziune ABC News în care a vorbit despre iPhone 7, AirPods, realitatea virtuală și alte câteva subiecte de interes.

Abordând subiectul realității virtuale și realității augumentate, Cook a afirmat că, deși ambele sunt „incredibil de interesante”, realitatea augumentată este „cea mai mare dintre cele două”, deoarece le permite oamenilor „să fie foarte prezenți” în timp ce o folosesc. Cook a mai adăugat că „mai puține persoane ar fi interesate” de realitatea virtuală dar că această tehnologie este foarte interesantă pentru domenii precum educație și jocuri.

Este realitatea virtuală și este realitate augumentată – ambele sunt incredibil de interesante. Dar din perspectova mea, realitatea augumentată este cea mai mare dintre cele două, probabil de departe, deoarece ea ne oferă amândurora posibilitatea de a sta aici și a fi foarte prezenți, vorbind unul cu celălalt, dar în același timp să avem și alte lucruri – vizuale – pe care să le vedem. Poate că este ceva despre care vorbim, poate că este altcineva care nu este prezent aici, dar care poate să apară ca și cum ar fi prezent.

Întrebat fiind de lipsa jackului de căști din iPhone 7, Cook a spus că tehnologia wireless aparține viitorului și că eliminarea acelui conector oferă spațiu pentru alte caracteristici, cum ar fi o baterie mai mare și difuzoare stereo.

Wireless este viitorul. Atunci când decizi cu privire la viitor, vei dori să îl ai cât mai repede posibil. De ce este asta atât de importantă pentru client? Ei bine, acel conector, acel jack, ocupa foarte mult spațiu în telefon și sunt lucruri mult mai importante pe care le putem oferi clienților decât acel jack. Putem să oferim o baterie mai mare. Difuzoarele stereo despre care am menționat deja – acestea sunt de asemenea posibile din cauză că jackul nu mai este acolo.

Vorbind despre îngrijorările utilizatorilor cu privire la posibilitatea ca AirPods-urile să cadă sau să fie pierdute, Cook a spus că etuiul cu baterie este un loc grozav unde poți să le păstrezi și a adăugat că el nu a pierdut niciodată o cască și nici nu i-a căzut din urechi, grație designului.

Este un mic etui în care îți pui AirPods-urile. Magnetic, ele sunt absorbite în etuo. Este un loc grozav atât pentru alimentarea lor cât și pentru păstrarea lor.  Le port de o vreme și pentru că nu au fire nu cad – firele tind să contribuie la căderea căștii din cauză că aplică greutate. Prin eliminarea firelor, nu am pățit personal niciodată ca o casă că îmi cadă din ureche. Am fost pe benzi de alergare. Am umblat. Toate lucrurile pe care le faci în mod normal.

tim-cook-vizita-new-york

În timpul vizitei la New York de săptămâna aceasta, Cook a mai vizitat o școală din Brooklyn și noul magazin Apple de la World Trade Center din Manhattan. Alături de el au mai fost și șefa departamentului de retail, Angela Ahrendts, șeful serviciilor Internet, Eddy Cue, și șeful departamentului de marketing pentru iPhone, Greg Joswiak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.