Apple a lansat Xcode 8 cu Swift 3 și cele mai noi SDK-uri

0
332

Alături de actualizările iOS 10, watchOS 3, tvOS 10 și de cele aduse mai multor aplicații proprii de pe iOS App Store, compania Apple a lansat săptămâna aceasta și versiunea finală de Xcode 8. Cea mai recentă versiune a mediului de dezvoltare integrat care conține SDK-urile pentru sistemele de operare Apple sosește după o vară întreagă de testare și conține foarte multe noutăți.

Potrivit companiei Apple Xcode 8 vine, pe scurt, cu versiunea 3 a limbajului de programare Swift și cu toate SDK-urile pentru iOS 10, watchOS 3, tvOS 10 și macOS Sierra.

De asemenea, editorul Xcode 8 generează acum documente, evidențiază linia curentă, acceptă culoare și litere în fișierele .swift, și completează numele imaginilor, extensiile aplicațiilor le permit terților să adauge noi funcții în editorul sursă, iar semnarea codului poate fi administrată automat sau folosind configurări personalizate. Mai mult, problemele runtime afișează alerte care vor ajuta dezvoltatorii să identifice erorile, problemele de aliniere a interfeței sau race conditions folosind „firul dezinfectant”, depanatorul de memorie va vizualiza și muta maparea relațiilor între datele și obiectele din runtime, Interface Builder va oferi control pixel-perfect și previzualizări pentru fiecare dispozitiv țintă, precum și opțiuni de editare la toate nivelele de zoom, iar San Francisco Mono devine fontul de progframare implicit în combinație cu noua temă întunecată Civic.

În plus, în Xcode 8 vizualizatorul documentației va căuta o referință unificată în bibliotecă folosind potrivirea neclară, ce este disponibilă chiar și când computerul nu este conectat la Internet. Totodată, această actualizare majoră aduce îmbunătățiri de accesibilitate în interiorul Interface Builder și în IDE, și permite crearea de extensii Siri, aplicații iMessage și pachete pentru aplicația Mesaje din iOS 10.

În ceea ce privește versiunea 3.0 a limbajului de programare Swift (versiune care este inclusă în Xcode 8), aceasta aduce un API îmbunătățit pentru Grand Central Dispatch și Core Graphics, aduce un stil de API uniform peste tot în Swift 3, inclusiv framework-uri în SDK-urile platformelor, include compatibilitate Playgrounds pentru toolchain-urile de tip sursă deschisă de pe Swift.org și introduce migrații Xcode care vor permite mutarea codului Swift existent în Swit 3 (versiunea 2.3 de Swift sprijină tranziția la Swift 3, însă are acces și la cele mai recente SDK-uri).

Pentru a actualiza Xcode la versiunea 8.0 va trebui să ai un computer cu OS X 10.11.5 sau ulterior și să accesezi App Store>Actualizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.