Apple a prezentat iPhone 7 și iPhone 7 Plus – iată tot ce trebuie să știi

3
31171

A sosit momentul pe care îl așteptăm cu toții de luni bune – iPhone 7 și iPhone 7 Plus au fost anunțate de către Apple în cadrul evenimentului media de pe 7 septembrie. Construite după rețeta de succes a iPhone 6 și iPhone 6 Plus, noile modele de iPhone vin să cucerească piața cu o mulțime de caracteristici noi și impresionante.

La exterior, ele ar putea să pară foarte asemănătoare cu predecesorii lor din ultimii doi ani. Și, în linii mari, cam așa și este. De la dimensiuni, la factorul de formă, la diagonalele ecranelor și nu numai, totul a rămas cam la fel. Dar asta nu înseamnă că ele nu sunt cele mai avansate și bune iPhone-uri lansate până acum sau că nu sunt pline cu inovații care le vor face mai bune în utilizarea de zi cu zi. Ori că nu vin cu camere noi care fac poze mai bine decât oricând altcândva. Sau că procesoarele nu sunt cele mai rapide de până acum, ori că difuzoarele nu se aud mai bine decât oricând. Sau că bateria nu oferă o autonomie simțitor mai bună. Sau că ne vom putea bălăci cu ele. Ați prins ideea?

„iPhone 7 și iPhone 7 Plus îmbunătățesc în mod spectaculos fiecare aspect al experienței iPhone, atingând un nou nivel de inovație și precize care le fac cele mai bune iPhone-uri făcute vreodată de noi. Camerele complet redesenate surprind fotografii și videoclipuri incredibile zi sau noapte, chipul A10 Fusion este cel mai puternic cip din orice telefon și oferă cea mai bună autonomie a bateriei de până acum într-un iPhone,  sistemul de difuzoare stereo complet nou scoate sunete de două ori mai puternice, totul fiind împachetat în primul iPhone rezistent la apă și praf” – Philip Schiller, vicepreședinte executiv Apple pentru Marketing Global.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus Iată tot ce aduc nou cele mai recente modele de iPhone

Design – acceptă o bălăceală

iPhone 7 și iPhone 7 Plus păstrează factorul de formă introdus de către Apple odată cu iPhone 6, așa că va fi considerat de mulți un iPhone 6ss. Dar lucrurile nu stau chiar așa.

iphone-7-culori

Într-adevăr, nu putem să nu găsim foarte multe similiritudini între cele două modele noi de iPhone. Același ecran curbat pe margini, muchiile rotunjite, cam același material pe spate, același aspect în zona inferioară, superioară și pe părțile laterale. Până și dimensiunile sunt la identice cu cele ale modelelor anterioare, atât în cazul iPhone 7 (138,3mm pe lungime, 67,1 pe lățime și 7,1mm pe grosime), cât și în cazul iPhone 7 Plus (158,2mm pe lungime, 77,9 pe lățime și 7,3mm pe grosime).

Totuși, cele mai noi modele de iPhone sunt mai ușoare decât iPhone 6s și iPhone 6s Plus, cântărind 138 grame (față de 143 grame), respectiv 188 grame (față de 192 grame), au antenele de pe spate mai puțin vizibile grație eliminării celor ce divizau caracasa în trei părți, au zona inferioară mai simetrică mulțumită celui de-al doilea șir de grile, au camerele mai mari, iar butoanele pentru controlul volumului sunt mai ieșite în relief decât oricând.

Mai mult decât atât, noile dispozitive iPhone vin în două culori noi. Actualelor argintiu, auriu și roz auriu li s-au adăugat două nuanțe de negru: negru închis, mat și negru jet, lucios. Acestea înlocuiesc griul stelar de pe modelele precedente, sunt combinate cu panouri frontale negre, iar „jetul” este remarcabil prin modul în care este realizat – un proces de anodizare și polizare în nouă pași, care îl face într-atât de lucios încât, potrivit Apple, nu vei putea spune precis de unde începe și unde se termină.iphone-7-rezistent-la-apa

Apa. Noua prietenă a iPhone

Pentru prima dată, iPhone este prietenos cu apa. Având o carcasă regândită, iPhone 7 este rezistent la contactul cu apa având certificarea IP64 – ceea ce înseamnă că va rezista când verși apă pe el, când îl iei la o bălăceală și chiar și atunci când îl lași/scapi în praf mult. Nu este impermeabil, dar este suficient de rezistent încât să nu trebuiască să îl schimbi la prima scăpare în apă.iphone-7-buton-principal

Buton principal cu totul nou

După cum se zvonea, iPhone 7 și iPhone 7 Plus au un nou buton principal, care este încastrat în panoul frontal și care este descris de Apple ca fiind mai durabil, mai sensibil la presiune și mult mai răspunzător. Aidoma trackpadurilor de pe cele mai recente MacBook-uri, acesta lucrează în tandem cu un motor haptic, pentru a oferi utilizatorilor retroacțiunea haptică pe care o doresc (nivelul de feedback poate fi reglat).apple-iphone7

Camera – complet nouă

iPhone 7

Dispozitivele iPhone au cea mai populară cameră foto din lume, așa că Apple continuă să o îmbunătățească. iPhone 7, la fel ca și iPhone 7 Plus, are un stabilizator optic de imagine, diafragmă f/1,8 și un nou obiectiv cu șase lentile. Acestea vor face ca pozele și filmările să arate mult mai bine în întuneric. Iar caracteristici precum gama largă de culoare, vor face pozele și Live Photos să fie mai vibrante.iphone-7-camera

Stabilizator optic de imagine

Pentru prima dată în modelul de 4,7 inchi, stabilizatorul optic de imagine reduce încețoșarea generată de mișcare și tremurul mâinii. Un senzor special va ajuta lentilele să se miște ușor astfel încât să atenueze și cea mai mică mișcare accidentală, oferind cu până la de 3 ori mai multă expunere decât iPhone 6s.

Diafragmă f/1,8

O diafragmă mai mare permite capturarea de către senzorul de imagine al camerei iPhone 7 cu până la 50% mai multă lumină. Combinată cu noul obiectiv cu șase lentile (anterior avea cinci), iPhone 7 va produce fotografii mai luminoase și detaliate decât oricând.

Bliț True Tone cu patru LED-uri

Blițul din iPhone are acum de două ori mai multe LED-uri și luminează cu 50% mai puternic decât cel din iPhone 6s. Acesta poate fi ajustat automat în funcție de temperatura culorii din mediu, așa că pozele ar trebui să arate natural chiar și atunci când au fost capturate folosind blițul.

Video (la fel)

Noua cameră a iPhone 7 are aceleași capacități precum cea din iPhone 6s. Senzorul ei de 12 megapixeli va putea să captureze video la o rezoluție 4K, însă clipurile vor arăta mai bine decât oricând grație stabilizatorului optic și a diafragmei f/1,8. La ralanti, iPhone 7 poate captura video cu 120 sau 240 de cadre pe secunde, atât la rezoluția 720p, cât și 1080p.

Cameră frontală de 7 megapixeli

Camera FaceTime HD a iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu doar că are cu 2 megapixeli mai mult decât avea până acum, dar folosește aceeași gamă de culori largă precum camera principală. Asta înseamnă că toate selfie-urile vor fi mai luminoase și vibrante, iar pe întuneric vor fi ajutate de același „bliț Retina”.

Procesor semnal imagine Apple

Camera noilor modele de iPhone 7 este ajutată mult de un procesor de semnal imagine creat de către Apple și integrat în chipsetul A10 fusion. Acesta, în momentul în care noi vom captura un video, va efectua peste 100 de miliarde de operațiuni în doar 25 de milisecunde și va folosi sistemul de învățare automată pentru a-ți face imaginile să arate mereu minunat. De asemenea, el va ajuta la o mai rapidă focalizare a imaginii și va furniza o balanță de alb și tonuri de culoare îmbunătățite.iphone-7-plus-camera

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus vine în plus cu două sisteme cameră complet noi. Sistemului cameră de 12 megapixeli cu unghi larg prezent și în iPhone 7 i se alătură o cameră telefoto de 12 megapixeli, ceea ce înseamnă că zoomul va fi de calitate mai bună, iar efectul „bokeh” își va face apariția pentru prima dată în imaginile surprinse cu iPhone.

Zoom

Mulțumită sistemului cu două obiective și a tehnologiei ISP din iPhone 7 Plus, noi vom putea efectua zoom optic până la 2x, pentru fotografii și videoclipuri mai detaliate. Spre deosebire de zoomul digital, cel optic nu doar că decupează imaginea, ci o aduce mai aproape, păstrându-i totodată calitatea inițială.

Mai mult, zoom-ul digital a fost, de asemenea, îmbunătățit de către Apple, așa că dacă vom fi nevoiți să apropriem imaginea de mai mult de două ori, vom putea apela la acesta pentru a o apropria de până la 10 ori în poze și de până la 6 ori în video.

Efect Profunzime a câmpului

Profunzimea câmpului va face ca toate obiectele din prim plan (inclusiv fețele) să arate mai luminos, creând un efect de încețoșare în fundal. Astfel, la capturarea unei fotografii cu iPhone 7 Plus, sistemul cu două obiective le va folosi pe ambele și un sistem de învățare automată avansată pentru a face ca subiectul din imagine să strălucească, iar tot ceea ce este în spatele său să fie încețoșat, producând deci un efect ce este cunoscut în fotografie sub denumirea de „bokeh”. Ceea ce este oarecum surprinzător este că efectul de bokeh va putea fi previzualizat de dinainte de a apăsa pe butonul de capturare a imaginii, așa încât noi să știm cum va arăta rezultatul finit și cât de satisfăcător este.

Utilizatorii de iPhone 7 Plus vor beneficia de acest efect întâlnit adesea la DSLR-uri spre sfârșitul acestui an, când Apple îl va introduce în aplicația Cameră printr-o actualizare de iOS.iphone-7-culoriile-din-spatele-camerei

Afișaj – cel mai luminos și mai colorat de până acum

La fel ca și până acum, iPhone 7 și iPhone 7 Plus au afișaje Retina HD de 4,7 inchi, respectiv 5,5 inchi la o rezoluție de 1334 pe 750 pixeli, respectiv 1920 pe 1080 pixeli. Dar pentru că Apple s-a gândim că noi merităm puțin mai multă lumină în fiecare zi, s-a gândit să introducă aceeași gamă largă de culori folosită și în industria cinematografică.

Mai multe culori și mai multă viață

Grație gamei largi de culori, afișajele Retina HD ale noilor modele de iPhone oferă culori la standardul cinema și administrează cel mai bine culorile dintre toate telefoanele mobile de pe piață. Aceasta va folosi mai multe nuanțe de pe spectrul de culoare pentru a crea o imagine, făcând tot ceea ce apare pe ecran să fie o reprezentare mai reală a lumii din jurul nostru.

3D Touch

La fel ca și iPhone 6s și iPhone 6s Plus, cele mai recente modele de iPhone au afișaje cu 3D Touch, care sunt sensibile la presiune și care vor oferi noi modalități de interacționare cu multe dintre aplicațiile disponibile. Potrivit Apple însă tehnologia 3D Touch a fost îmbunătățită în cele mai noi modele de iPhone.iphone-7-baterie

Performanță și autonomia bateriei

iPhone 7 este supraalimentat de cel mai puternic chipset inclus vreodată într-un telefon inteligent. Noul A10 Fusion nu doar că este mai rapid decât orice chipset dintr-un model anterior de iPhone, dar este și mult mai eficient, întrucât folosește o arhitectură complet nouă ce face procesarea mai rapidă atunci când este nevoie și mai eficientă, atunci când nu este nevoie de toate resursele. Eficiența sporită crește și durata de viață a bateriei, iPhone 7 și iPhone 7 Plus fiind modelele cu cea mai bună autonomie de până acum.

A10 Fusion – cel mai puternic procesor inclus vreodată într-un smartphone

Având patru nuclee, noul chipset Apple A10 are un procesor cu două nuclee de mare performanță și două extrem de eficiente. Cele de mare performanță pot rula cu de până la de două ori mai mare viteză comparativ cu iPhone 6, în timp ce cele de înaltă eficiență sunt capabile să ruleze la o cincime din puterea celorlalte. Asta înseamnă că iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor folosi puterea de care dispun doar atunci când este nevoie, iar în rest, în sarcini precum accesarea aplicației Mail, Poze și nu doar, vor folosi foarte puține resurse (atât de multe cât este nevoie pentru respectivele aplicații).

Pe partea grafică, iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt cu 50% mai rapide decât iPhone 6s și cu de până la de 3 ori mai rapide decât iPhone 6s și iPhone 6s Plus.

Autonomia bateriei

Grație noului chipset Apple A10 Fusion, utilizatorii de iPhone vor avea mai mult timp să își folosească telefoanele între încărcări. Comparativ cu iPhone 6s și iPhone 6s Plus, Apple ne spune că iPhone 7 oferă o autonomie medie cu două ore mai bună, iar iPhone 7 Plus cu o oră mai bună.

Conform cifrelor furnizate de Apple, bateria iPhone 7 oferă până la 14 ore de convorbiri telefonice prin 3G, până la 10 zile de repaus, până la 12 ore de navigare pe Internet prin 3G sau LTE, până la 14 ore de navigare pe internet prin Wi-Fi, până la 13 ore de redare video și până la 40 de ore de redare audio. Bateria iPhone 7 Plus oferă, desigur, o autonomie și mai bună, cu până la 21 ore de convorbiri telefonice prin 3G, până la 16 zile de repaus, până la 13 ore de navigare pe Internet prin 3G sau LTE, până la 15 ore de navigare pe internet prin Wi-Fi, până la 14 ore de redare video și până la 60 de ore de redare audio

Capacitatea de stocare – dublu pentru fiecare

Apple a ascultat în sfârșit rugămințile utilizatorilor și a dublat capacitatea de stocare a iPhone 7. Fiecare dintre cele trei versiuni vor oferi acum de două ori mai mult spațiu, așa că în loc de 16GB, 64GB sau 128GB, noi vom avea 32GB, 128GB, respectiv 256GB. Suficient pentru toată lumea.

LTE mai rapid

iPhone 7 are un cip LTE Advanced capabil să atingă viteze teoretice de descărcare de până la 450 Mbps – cu 50% mai mari decât iPhone 6s și de trei ori mai mari decât iPhone 6. În plus, acest nou cip suportă mai multe benzi decât oricând – 25 – așa că noi ne vom putea conecta la rețelele LTE din roaming în și mai multe țări.iphone-7-difuzoare

Audio – iPhone se aude în stereo

Pentru prima dată, la fel ca și cele mai recente modele de iPad, dispozitivele iPhone vin cu difuzoare stereofonice, care sunt de două ori mai puternice decât cele din iPhone 6s și oferă o gamă dinamică crescută. Și ținând cont de poziționarea lor – unul în zona inferioară și celălalt în receptorul de ureche – muzica și filmele vor suna mai bine decât oricând în orientarea vedere.

EarPods cu Lightning

iPhone 7 și iPhone 7 Plus renunță la anticul jack pentru căști. Acesta este un lucru logic, care trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu, iar Apple și-a făcut curajul să fie primul producător important de telefoane care să zică „pa” conectorului analogic. Pentru a asculta muzică la căști, utilizatorii de iPhone 7 vor trebui să folosească fie Bluetooth, fie Lightning. Dacă nu ai căști cu Bluetooth sau conector Lightning, Apple nu te va pune să le arunci și să cumperi altele, ci îți va oferi un adaptor jack la Lightning ce îți va permite să le folosești și împreună cu cele mai noi dispozitive.

În ceea ce privește căștile din pachetul iPhone, acestea au rămas aceleași EarPods-uri cu care suntem obișnuiți de la iPhone 5 încoace, însă ele vin cu ceva nou: un conector Lightning ca să nu îți trebuiască adaptorul pentru a asculta muzica dorită sau pentru a vorbi la telefon.iphone-7-airpods

AirPods

Cei care vor mai mult vor putea apela la noile AirPods. Concepute de către Apple, noile căști intraauriculare wireless inovative îmbină simplitatea cu tehnologia pentru a-ți oferi o experiență complet nouă și o ușurință în utilizare. Având noul chipset Apple W1, AirPods-urile fac extrem de eficientă comunicarea, pentru un sunet mai bun și o autonomie a bateriei impresionantă – de 5 ore (plus alte 24 de ore grație etuiului cu baterie). De asemenea, ele folosesc Siri pentru a permite controlarea volumului, redării muzicii și nu doar.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus Preț și lansare

La fel ca și predecesorii, iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt disponibile în trei versiuni, diferențiate doar prin capacitatea de stocare și preț. Și cum spațiul lor de stocare a crescut, iar anumite caracteristici au fost îmbunătățite radical, prețul ar putea fi puțin mai mare.

În Germania, spre exemplu, Apple comercializează iPhone 7 la un preț de pornire de 759 €. Cei care vor dori versiuni cu spațiu de stocare mai mare, vor trebui să scoată din buzunare cu 110€ în plus pentru fiecare. Astfel, versiunea de 128 Gb va costa 869 €, iar cea de 256 GB va costa 979 €. Comparativ cu iPhone 6s, fiecare model de iPhone 7 va fi cu 20 € mai scump.

Trecând la iPhone 7 Plus, lucrurile nu mai stau chiar atât de bine, cea mai ieftină versiune costând 899 €, iar celelalte fiind cu câte 110 € mai scumpe decât aceasta. Astfel, versiunile de 128 GB și 256 GB vor avea prețuri ce vor sări de 1.000 €, fiind mai scumpe cu 50 € decât aceleași versiuni de iPhone 6s Plus.

Lansarea iPhone 7 și iPhone 7 Plus va avea loc pe data de 16 septembrie în mai multe țări din întreaga lume, o sesiune de precomenzi urmând a fi inițiată pe 9 septembrie. Acestea vor ajunge în România cu o săptămână mai târziu, conform companiei Apple.

În cazul în care dorești să afli și mai multe despre iPhone 7 și iPhone 7 Plus, accesează această pagină.

Ce părere aveți despre iPhone 7 și iPhone 7 Plus? Ce vă place cel mai mult/ce vă displace? Vă așteptăm comentariile mai jos în această pagină!

3 COMENTARII

  1. nu stiu ce sa zic sincer sa fiu….dar tind sa fiu cam dezamagit de aple..totu pare a fi o strategie buna de marketing si nimic cu adevarat uau sau cumva sa iti ia ochiii si mintile cum era in trecut ….visez la un iphone gen 4….de acolo astia par a fi in declin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.