Apple Watch Series 2 a fost prezentat de Apple – iată tot ce trebuie să știi

3
9241

A trecut doi ani de când Apple încerca să impresioneze întreaga lume cu primul său ceas inteligent și vreun an și jumătate de când oricine își poate cumpăra un Apple Watch. Și poate mai devreme decât își doreau unii, dar exact când îl așteptau mulți alții, Apple Watch Series 2 a sosit.

„Apple Watch Series 2” este denumirea oferită de către Apple celei mai recente generații de Apple Watch, o denumire care deși anunță multe, nu definește un produs cu totul nou sau schimbat. Pentru că noul Apple Watch arată identic cu cel pe care îl înlocuiește. Și îi păstrează neschimbate multe dintre caracteristici. Totuși, nu este unul și același produs, având caracteristici pentru fitness și sănătate îmbunătățite și performanțe simțitor mai bune.

„Suntem încântați de răspunsul primit la Apple Watch și modul în care a schimbat viețile oamenilor. Suntem dedicați fitnessului și sănătății și credem că ai noștri clienți vor iubi noile caracteristici ale Apple Watch Series 2. Cu un puternic procesor dual-core, rezistență la apă până la 50m și GPS integrat, Apple Watch Series 2 este împachetat cu caracteristici care îi vor ajuta pe clienții noștri să trăiască vieți mai sănătoase – Jeff Williams, COO Apple.”

Apple Watch Series 2 – iată tot ce trebuie să știi despre noul model de ceas

Fitness și sănătate

apple-watch2-3up-water

În urma testelor realizate de către Apple, Apple Watch Series 2 a fost certificat ca fiind rezistent 50 metri în apă, ceea ce înseamnă că vei putea intra cu el în piscină, ocean sau mare. Apple a reușit să facă ceasul într-atât de rezistent prin protejarea împotriva apei a tuturor componentelor și inclusiv a difuzorului, în care va intra apă, dar care va folosi vibrații pentru a o scoate afară. Cu toate acestea, însă, Apple Watch Series 2 nu este complet impermeabil, Apple nerecomandând folosirea lui la scufundări, schi nautic sau alte activități care implică viteză în apă sau imersiuni adânci.apple-watch2-swimming

Grație rezistenței îmbunătățite la apă a noului Apple Watch, Apple a dezvoltat noi algoritmi, iar după sute de ore de încercare a venit cu două opțiuni de exerciții pentru înotători: în piscină și în ape deschise (mări, oceane, etc.). Acestea îi permit ceasului să numere turele, ritmul mediu și să auto-detecteze mișcările pentru a măsura cu acuratețe caloriile active arse.

În plus, Apple Watch Series 2 are un GPS integrat, iar importanța acestui senzor este foarte mare pentru ceas, întrucât îi va permite să înregistreze cu precizie distanțele, ritmul și viteza cu care sunt desfășurate unele activități fizice în aer liber, cum ar fi plimbatul, alergatul sau pedalatul, fără a mai fi nevoit să apeleze la un iPhone și fără a te mai face să aștepți pentru a începe exercițiul. Așa că dacă pe primul model de Apple Watch era necesar să iei mai mareu cu tine dispozitivul iPhone când făceai exerciții fizice, ca să obții informații detaliate cu privire la rezultatele tale, pe Apple Watch Series 2 este suficient să selectezi tipul de exercițiu pe care vrei să îl efectuezi, obiectivul și să începi să te miști, întrucât ceasul se va ocupa de restul (va folosi Wi-Fi, GPS și datele din satelit salvate local pentru a-ți identifica rapid locația și a o afișa mai apoi în aplicația Activitate).apple-watch2-cycling

Tehnologie avansată

Apple a creat un chipset de tip Sistem în Pachet (SiP) personalizat pentru Apple Watch, iar odată cu noile modele a introdus în el cele mai noi tehnologii descoperite de inginerii săi. Apple Watch Series 2 are un cip S2 cu două nuclee (de două ori mai multe decât S1 din modelul anterior) ce crește performanțele CPU cu 50% și pe cele grafice de două ori, comparativ cu modelul anterior.apple-watch2-rosegold

În ceea ce privește afișajul, compania Apple a anunțat că noul Apple Watch Series 2 are un ecran mult mai luminos decât modelul anterior. Având 1.000 de niți, acesta este cu mai mult de două ori mai luminos decât afișajul Apple Watch Series 1 și este chiar mai luminos decât orice alt afișaj inclus vreodată într-un produs Apple, făcând mai ușoară citirea informațiilor importante dintr-o privire, chiar și afară, pe soare puternic.

watchOS 3

Apple Watch Series 2 este ajutat mult și de cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pentru ceas. watchOS 3 vine cu îmbunătățiri majore pentru performanțe, ce fac lansarea aplicațiilor favorite să se întâmple instantaneu, fie de pe cadran, fie din noul dock  (unde, apropo, toate aplicațiile sunt actualizate în fundal și afișează informații proaspete). Totodată, ea introduce noi caracteristici pentru fitness și sănătate, inclusiv o aplicație Respirație ce te va încuraja constant să dedici un moment exercițiilor de respirație pentru a te relaxa și a-ți reduce stresul, precum și îmbunătățiri majore în aplicația Activitate – care permite întrecerea, partajarea și compararea rezultatelor cu cele ale prietenilor și membrilor familiei, și care include optimizări pentru utilizatorii imobilizați în scaune cu rotile.

Mai mult decât atât, watchOS 3 îmbunătățește caracteristicile de personalizare, adăugând cadranele Minnie Mouse, Numere și Activitate și Galeria de cadrane în aplicația Watch pentru iPhone.apple-watch2-ceramic

Apple Watch Series 2 Modele și lansare

Apple Watch Series 2 este disponibil în trei modele diferite nu prin caracteristicile de la interior (care în continuare vor rămâne identice), ci prin materialul din care este fabricată carcasa. Primele două sunt modelele Sport și cel din oțel inoxidabil, iar cel de-al treilea este Edition, care va fi comercializat la un preț mai accesibil decât oricând.

Fiindcă nu mai are carcasa din aur de 18 carate, ci din ceramică, Apple Watch Edition va costa în jur de 1.449 € și îi va atrage pe mulți cu aspectul lucios, de perlă, al ceramicii albe – unul dintre cele mai dure materiale din lume; de peste patru ori mai rezistent decât oțelul inoxidabil.

Toate modelele de Apple Watch vor veni în versiuni de 32mm și 42mm și cu o gamă foarte variată de curele, inclusiv câteva noi. Modelul din aluminiu va fi disponibil la magazinele Apple și ale partenerilor pe auriu, auriu roz, argintiu și gri stelar, iar cel din oțel inoxidabil va fi disponibil pe argintiu și negru stelar.

Lansarea Apple Watch Series 2 va avea loc pe data de 16 septembrie în mai multe țări, inclusiv SUA, Germania, Franța, Italia, Olanda, Spania și nu numai. O sesiune de precomenzi va fi inițiată aici vineri, pe 9 septembrie.

În România, noile modele de ceas vor sosi pe 23 septembrie, odată cu iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Ca de obicei, ele vor fi disponibile de atunci la magazinele partenerilor Apple autorizați, inclusiv eMAG.

În cazul în care ești interesat să îți cumperi un Apple Watch Series 2, trebuie să știi că pentru a-l folosi vei avea nevoie în continuare de un iPhone 5 sau orice model mai recent, cu iOS 10 sau o versiune ulterioară instalată.

Ce părere aveți despre Apple Watch Series 2? Ce vă place cel mai mult/ce vă displace? Vă așteptăm comentariile mai jos în această pagină!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.