Evenimentul media al Apple de pe 7 septembrie nu a adus doar prezentarea iPhone 7, iPhone 7 Plus și a noilor Apple Watch Series 1 și Apple Watch Series 2, ci și o pereche complet nouă de căști wireless – AirPods.

Noile căști wireless inovative folosesc tehnologia avansată pentru a „reinventa” modul în care noi ascultăm muzică, efectuăm apeluri telefonice, urmărim seriale TV și filme, ne jucăm și interacționăm cu Siri, oferind o experiență audio la care anterior puteam doar să visăm. AirPods elimină cam toate bătăile de cap pe care le dădeau anterior căștile wireless prin simpla deschidere a etuiului cu baterie și apăsarea unui buton, care va face ca ele să se conecteze instantaneu la iPhone, iPad, Apple Watch sau Mac. Iar după ce sunt puse pe urechi, Apple ne promite că AirPods vor continua să ne impresioneze, prin senzorii avansați care urmăresc mereu când ascultăm, redând sau oprind muzica în funcție de asta. Și mulțumită unui cip W1 gândit special de inginerii Apple, AirPods ne vor încânta urechile cu sunete de foarte bună calitate și nu ne vor lăsa „la greu”.

„AirPods sunt primele căști care oferă o experiență audio wireless  inovativă, iar cu noul cip Apple W1, ele oferă caracteristici inovative, inclusiv sunet de înaltă calitate, autonomie a bateriei foarte bună și configurare automată. AirPods sunt simple și magic de folosit, și, fără să aibă comutatoare sau butoane, se vor conecta automat la toate dispozitivele Apple ale tale simplu și perfect, permițându-ți să accesezi mai apoi Siri prin doar o simplă atingere dublă. Suntem nerăbdători ca utilizatorii să le încerce cu iPhone 7 și Apple Watch Series 2” – Philip Schiller, vicepreședinte executiv Apple pentru marketing global.

captura-de-ecran-din-2016-09-07-la-23-16-14

Apple AirPods Totul despre noile căști inovative

Noile AirPods vor face uitată configurarea și utilizarea greoaie a căștilor wireless de până acum. Prin simpla deschidere a etuiului în aproprierea iPhone, iPad, Mac sau Apple Watch conectat la contul de iCloud al unui utilizator și cu o simplă atingere, căștile vor fi configurate imediat și gata de folosire. Mai apoi ele vor fi mereu conectate și gata de folosire atunci când tu le pui în urechi, indiferent că le folosești pentru a apela pe cineva sau pentru a asculta muzică. Mai mult, ele sunt capabile să întrerupă redarea de muzică de pe Apple Watch și să redea apelul telefonic de pe iPhone, apoi să reia din nou redarea melodiilor tale favorite.airpods etui

Căștile wireless ale companiei Apple sunt ajutate foarte mult de inovativul cip Apple W1. Acesta va primi date de la cei doi senzori optici și de la accelerometrele din fiecare cască intraauriculară pentru a ști când ele stau în urechile tale. Astfel, simpla scoatere din urechi a căștilor va face ca muzica să fie oprită automat, iar scoaterea unei singure căști atunci când ai o conversație cu cineva, va face ca redarea melodiei să fie întreruptă, dar reluată la introducerea celeilalte căști.

Mulțumită senzorilor, accesarea Siri se va face printr-o dublă atingere pe una dintre căști, iar asistentul este esențial pentru a controla redarea muzicii de la distanță – inclusiv pentru a modifica volumul, verifica nivelul bateriei, trece la melodia următoare și nu numai. Mai mult, accelerometrul suplimentrar din fiecare AirPod va detecta automat când noi vorbim, activând microfoanele speciale și concentrându-le pe ceea ce spui tu. Aceste microfoane sunt suficient de avansate încât să distingă vocea ta de zgomotele din fundal, așa încât persoana cu care vorbești să te audă mai bine decât oricând.

Iar avantajele oferite de cipul Apple W1 nu se rezumă doar la controlarea senzorilor. Acesta are putere extrem de mică, operând la numai o treime din puterea pe care o au cipurile wireless tradiționale. De aceea, AirPods oferă o autonomie a bateriei de până la cinci ore. Iar dacă se descarcă, nu este neapărat o problemă, deoarece etuiul lor are o baterie inclusă, care le va crește autonomia la peste 24 de ore. Potrivit companiei Apple, noile AirPods se alimentează wireless, la introducerea în etui, iar 15 minute sunt suficiente pentru trei ore de autonomie.

Caitatea audio a acestor căști wireless a fost descrisă de oficialii Apple ca fiind „în mod cert superioară” altor căști similare. AirPods redau sunete AAC bogate, de înaltă calitate, de care utilizatorii se vor bucura atât atunci când ascultă muzică, cât și când urmăresc filme și nu numai.airpods-iphone-7

AirPods Lansare și disponibilitate

Apple nu a anunțat până la ora actuală care sunt țările în care vor fi disponibile noile căști wireless, însă a spus foarte clar că ele vor fi disponibile la magazinele sale începând cu finele lunii octombrie.

Prețul unei perechi de AirPods este de 159 $ în Statele Unite ale Americii.

Dacă intenționezi să îți achiziționezi o pereche de AirPods, trebuie să știi că ele sunt compatibile numai cu dispozitivele iPhone, iPad, Apple Watch și Mac care rulează iOS 10, watchOS 3, respectiv macOS 10.12 Sierra.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.