În ultimele luni Tim Cook, directorul general al companiei Apple, a vorbit de mai multe ori despre realitatea augumentată, lăsând să se înțeleagă că Apple ar lucra la un nou produs care are în centru această tehnologie. Cel mai recent el a discutat despre realitatea augumentată într-un interviu oferit săptămâna aceasta celor de la BuzzFeed News, spunând că această tehnologie ar trebui să stimuleze și nu să înlocuiască relațiile interumane.

Potrivit lui Cook, nu există “niciun înlocuitor pentru interacțiunea interumană”. Această idee a celui mai important om de la Apple ne confirmă în mod indirect faptul că gigantul american caută să dezvolte realitatea augumentată și că nu este într-atât de intersată de realitatea virtuală. De fapt, în cadrul interviului, Cook a afirmat că deși realitatea virtuală “are câteva aplicații interesante”, el nu consideră că aceasta este o tehnologie la fel de “cuprinzătoare” precum realitatea augumentată.

Va dura ceva timp până când realitatea augumentată va fi înțeleasă foarte bine, dar eu cred că este nemărginită. Noi… am putea avea o conversație mult mai productivă dacă ambii am avea o experiență ar [N.R. REALITATE AUGUMENTATĂ] aici, nu-i așa? De aceea, consider că lucruri precum acestea sunt mai bune atunci când sunt încorporate fără a deveni bariere în discuțiile noastre… Vrei ca tehnologia să le amplifice, nu să fie o barieră.

Aceasta nu este prima dată când Tim Cook a discutat despre realitatea augumentată, lăudând-o foarte mult. Lunile trecute el a afirmat că Apple va investi mult pe termen lung în realitatea augumentată, deoarece consideră că va fi ceva cu adevărat important; “o tehnologie de nucleu”. Comparând realitatea augumentată cu realitatea virtuală, Cook a mai spus în trecut că prima este mai mare decât cealaltă, deoarece le permite oamenilor să fie “foarte prezenți”, implicându-se mai mult ăn conversații, chiar dacă au în fața ochilor lucruri suplimentare de văzut.

Potrivit zvonurilor de până acum, compania Apple are o echipă de cercetare care lucrează la realitate augumentată și realitate virtuală, căutând modalități în care compania americană ar putea adopta una dintre aceste tehnologii. Această echipă ar fi creat deja un prototip dispozitiv VR, însă faptul că Tim Cook vorbește în continuu despre realitatea augumentată ne indică în mod clar că este mult mai interesată de această tehnologie.

În ultimii ani Apple a achiziționat mai multe companii specializate în realitate augumentată – inclusiv Metaio, Faceshift și Flyby Media – și a angajat oameni specializați în această tehnologie, iar BuzzFeed ne indică faptul că gigantul american a mai avut recent întâlniri și cu companii creatoare de conținut captivant, cum ar fi Jaunt. Mai mult, cei de la BuzzFeed ne indică faptul că hardware-ul existent al Apple ar putea face parte dintr-un viitor “ecosistem de realitate augumentată”. Ei ne oferă drept exemple iPhone 7 Plus cu ai săi doi senzori de imagine, Apple Watch cu GPS și accelerometru și noile AirPods, deoarece vin echipate cu doi accelerometri, senzori optici, microfoane și o antenă.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.