Apple spune adio mai multor produse, printre care se numără și modelul de iPhone prezentat de Steve Jobs în vara anului 2010 ce avea să fie, din păcate, și ultimul telefon prezentat lumii întregi de cofondatorul Apple.

Site-ul web japonez Mac Otakara scrie că Apple va adăuga pe 31 octombrie toate modelele de iPhone 4, modelul de MacBook Air cu afișaj de 13 inchi de la sfârșitul anului 2010, a treia generație de AirPort Extreme și modelul de AirPort Time Capsule de la mijlocul anului 2009 pe lista produselor vechi și scoase din uz.

Dispozitivele Apple de pe lista cu produse învechite și scoase din uz nu mai sunt eligibile pentru reparații hardware, decât în cazuri excepționale. Apple definește produsele vechi ca fiind acele dispozitive care nu au mai fost produse de peste cinci ani, dar mai puțin de șapte ani. Produsele Apple scoase din uz, în schimb, sunt acelea care au fost retrase de pe piață în urmă cu peste șapte ani. Fiecare dintre modelele de iPhone, MacBook și AirPort menționate mai sus au fost lansate între anii 2009 și 2010, deci sunt eligibile pentru a fi incluse în lista de produse Apple învechite și scoase din uz.

Desigur, Mac Otakara vorbește despre declararea ca vechi și scoase din uz a celor patru dispozitive susmenționate doar în Japonia, fără a menționa nimic despre alte țări. Dar dacă practica Apple se va repeta și acum (și nu vedem motive pentru care nu ar face-o), atunci aceste dispozitive vor fi considerate vechi și scoase din uz și de centrele de reparații autorizate Apple din România și alte țări din Europa, Asia, Australia și cele două Americi.

Luna trecută Apple a scos din uz modelele CDMA de iPhone 4. Anul acesta au mai fost scoase din uz și modelele de iMac de la începutul anului 2009, Mac mini și MacBook Pro de 15 inchi și 17 inchi de la mijlocul anului 2010. Desigur, toate modelele de iPhone anterioare iPhone 4, precum și modelele de Mac anterioare celor mai sus menționate au fost deja scoase din uz.

iPhone 4 este un telefon dat uitării de mult timp de compania Apple, aceasta refuzând să mai optimizeze versiunile de iOS pentru acest model de iPhone începând cu iOS 8. În ceea ce privește Mac-urile se poate observa o situație surprinzătoare, întrucât mai multe modele vechi și scoase din uz de Apple sunt compatibile chiar și cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare, respectiv macOS 10.12 Sierra.

În momentul în care vor fi scoase din uz, toate modelele de iPhone 4, modelul de MacBook Air cu afișaj de 13 inchi de la sfârșitul anului 2010, a treia generație de AirPort Extreme și modelul de AirPort Time Capsule de la mijlocul anului 2009 vor apărea pe lista Apple a produselor vechi și scoase din uz.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.