BMW a prezentat săptămâna aceasta cea de-a șaptea generație a Seria 5, un model care se remarcă prin design și tehnologia avansată preluate de la cea mai recentă generație de BMW Seria 7 și prin încă ceva: CarPlay Wireless.

Potrivit producătorului auto bavarez, dispozitivele iPhone vor putea să se integreze în sistemul iDrive fără fir, doar printr-o conexiune Bluetooth.

CarPlay este, de asemenea, disponibil în noul BMW Seria 5 Sedan. Integrarea telefonului inteligent în sistemul vehiculului permite telefonului, și tuturor aplicațiilor care sunt pe el, să fie operat de pe afișajul mașinii cu ajutorul iDrive Controller sau a sistemului de control tactil. BMW este primul producător auto care integrează Apple CarPlay fără cablu.

Apple a eliminat necesitatea cablului Lightning pentru accesarea caracteristicii CarPlay încă de anul trecut, odată cu iOS 9. Cu toate acestea, deși a trecut mai mult de un an de atunci, niciun autoturism nu a avut până la ora actuală un sistem de infotainment compatibil cu CarPlay Wireless.

Momentan nu se știe motivul exact pentru care adopția CarPlay Wireless este într-atât de scăzută, însă știm că Apple a împiedicat cel puțin un producător auto să introducă această caracteristică. În luna ianuarie a acestui an, Volkswagen a dorit să prezinte pe unul dintre noile sale autoturisme funcționalitatea CarPlay wireless, însă Apple a refuzat. De atunci, Volkswagen nu a mai lansat niciun automobil cu CarPlay Wireless și, până la noul BMW Seria 5 2017, nu am văzut niciun alt producător care să introducă, CarPlay fără fir în modelele sale.

CarPlay este standardul Apple capabil să transforme sistemele de infotainment al mașinilor moderne în afișaje și controllere pentru iPhone. Mulțumită CarPlay, utilizatorii au acces mai facil la Telefon, Mesaje, Apple Music, diferite aplicații de hărți și nu numai. Interacționarea cu CarPlay se face atât vocal, via Siri, cât și prin intermediul butoanelor sau atingerilor.

Cu exepția noului BMW Seria 5, toate autoturismele care vin cu Apple CarPlay integrat necesită conectarea iPhone-ului compatibil printr-un cablu Lightning la USB pentru a face sistemul de infotainment să funcționeze pe baza iOS.

Noul BMW Seria 5 Sedan va fi disponobil începând cu 11 februarie 2017 la dealerii BMW din lumea întreagă. Mai multe detalii despre celelalte noutăți pe care le aduce sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.