iPhone-urile din magazinele Apple nu mai sunt protejate cu cabluri de securitate împotriva hotilor

0
1044

Încă din 2015 magazinele Apple au trecut prin mai multe schimbări, care au ca și rol principal îmbunătățirea experienței clienților și înlesnirea deciziei de a cumpăra unul dintre produsele sale.

Pe lângă noul design mai proaspăt al magazinelor noi și renovate, Apple a mai luat, printre altele, decizia de a elimina iPad-urile folosite ca și panouri informative pentru mai toate produsele afișate, precum și de a muta iPod-urile pe mesele laterale, astfel încât să aducă în centrul atenției clienților iPhone, iPad, Apple Watch și Mac. Recent însă a mai luat o decizie, foarte surprinzătoare, dar care are rolul de a aduce mai multă simplitate în magazine și de a îmbunătăți experiența clienților (și, poate, chiar și a hoților).

Din câte se pare, Apple a eliminat în ultimele săptămâni cablurile de securitate care protejau împotriva furtului dispozitivele iPhone afișate pe mesele magazinelor sale. Schimbarea a fost zărită de clienți în magazinele Apple din Toronto, Canada, și din Regatul Unit al Marii Britanii (inclusiv din noul magazin situat pe Regent Street în Londra).

Cablurile de securitate erau atașate de carcasele dispozitivelor iPhone (vezi foto de jos) și activau alarmele situate sub mese în cazul deconectării lor, atrăgând astfel atenția paznicilor și angajaților, și descurajând hoții.cablu-securitate-apple

Mișcarea cât se poate de curajoasă a companiei Apple le permite clienților efectiv să intre într-un magazin Apple, să ia orice iPhone de pe masă și să plece cu el, fără a-l plăti și fără ca, aparent, nimeni să nu fie atenționat.iphone-fara-cablu-securitate

Potrivit CNET, Apple își dorește ca toți clienții să poată ține exact așa cum doresc dispozitivele iPhone în mână, să le poată băga în buzunar pentru a vedea cum se așează și chiar să încerce unul dintre tocurile afișate în magazine, motiv pentru care își asumă riscul de a pierde unele unități:

Apple afirmă că aceasta [n.r. decizia de a elimina cablurile de securitate] este pentru a permite oamenilor să le țină [n.r. iPhone-urile], să încerce tocuri pe ele și chiar să vadă cum se simt în buzunare. Este o mișcare curajoasă, în special datorită lipsei unui sistem de securitate vizibil în magazine. Nu am putut vedea nici măcar o cameră CCTV, deși orice telefon furat din magazin va declanșa o alarmă. Dacă nu sunt înapoiate, telefoanele vor deveni inutilizabile.

Așadar, după cum se vede în fragmentul de mai sus, Apple nu este complet descoperită odată cu noua măsură. Clienții care încearcă să fure iPhone-urile afișate vor avea surpriza de a rămâne cu niște dispozitive inutilizabile, întrucât Apple le va putea bloca de la distanță (așa cum poate oricine, de altfel, via Găsire iPhone) – asta dacă, desigur, ele nu au fost prinse la declanșarea alarmelor de paznici sau camerele de supraveghere. De asemenea, cei ce se bucură de aparenta lipsă de protecție a dispozitivelor iPhone afișate în magazine mai trebuie să știe că ele sunt diferite de cele comercializate de Apple, nu doar din punct de vedere al sistemului de operare (care este unul „demo”), ci și, cel mai probabil, din punct de vedere hardware.

În ceea ce privește alte produse, cum ar fi MacBook și iPad, acestea sunt în continuare protejate cu cabluri de securitate în toate magazinele Apple – deși, nu este exclus ca o măsură similară să fie luată și în cazul lor.

În alte știri despre magazinele Apple, sâmbătă compania din Cupertino a redeschis porțile magazinului de pe Regent Street (vezi foto sus), Londra, ce a trecut printr-un amplu proces de modernizare. Acesta are acum un design nou (similar celui pe care l-am văzut în vară la impresionantul magazin Apple din Union Square, San Francisco), cu spații largi și deschise, arbori, mese și rafturi din lemn de secvoia, un afișaj imens cu rezoluția 6K și un nou sistem de iluminare. Fațada magazinului este și ea modificată, siglele Apple de pe fiecare geam fiind înlocuite cu un steag mare, de culoare albă, cu logoul companiei, care este poziționat central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.