Apple investește masiv în realitatea augumentată conform lui Tim Cook

0
360

Directorul general al companiei Apple, Tim Cook, le-a spus investitorilor, în cadrul teleconferinței care a avut loc azi-noapte, că gigantul din Cupertino continuă să investească în realitate augumentată și că „în ultimă instanță are o părere bună despre AR”. Comentariile lui Cook vin după ce acesta a primit o întrebare cu privire la Pokémon Go, jocul bazat pe realitate augumentată ce a fost dezvoltat de Niantic Labs, Nintendo și Compania Pokémon, și oamenii de pretutindeni.

Referindu-se continuu la joc sub denumirea (greșită) „Pokeman”, Cook a declarat că Pokémon Go este „diata a ceea ce se întâmplă cu aplicații inovative”, atribuindu-i App Store meritul de a le oferi dezvoltatorilor abilitatea de a „apăsa un buton” și „oferi un produs în lumea întreagă”. El a mai declarat că realitatea augumentată oferă o oportunitate comercială mare pentru clienți.

Realitatea augumentată poate fi cu adevărat grozavă. Noi am investit și continuăm să investim mult în asta. În ultimă instanță avem o părere bună despre AR și credem că oferă chestii grozave pentru clienți și o oportunitate comercială imensă. Principalul obiectiv este să ne asigurăm că produsele noastre funcționează bine cu alte produse ale dezvoltatorilor, cum ar fi Pokémon, pentru că acesta este și motivul pentru care sunt atât de multe iPhone-uri „în sălbăticie” vânând Pokemani.

Cook a mai spus că are toată încrederea că realitatea augumentată „poate fi colosală”.

Vom vedea dacă va fi viitoarea platformă. Dar indiferent, ea va fi colosală.

În trecut, zvonurile au indicat că Apple are o echipă secretă de cercetare care lucrează la realitate augumentată și realitate virtuală, explorând domeniile AR/VR și căutând modalități în care compania poate adopta realitatea augumentată sau virtuală în viitor.

Până acum, gigantul american a cumpărat o serie de companii specializate în realitatea augumentată, cum ar fi Metaio, Faceshift și Flyby Media. Și chiar dacă nu se știe cum va introduce tehnologiile acestora în produsele sale, unii se așteaptă ca ele să poată îmbunătăți aplicații iOS și macOS precum Hărți sau Poze.

Tim Cook a mai făcut anterior comentarii similare cu privire la realitatea virtuală, pe care a numit-o „mai mult decât un simplu produs de nișă” datorită „aplicațiilor interesante” pe care le are.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.