În cadrul teleconferinței de prezentare a rezultatelor fiscale Apple pe trimestrul 4 al anului trecut, în sesiunea de întrebări și răspunsuri, analistul american Gene Munster i-a cerut părerea lui Tim Cook, directorul general al companiei americane, în privința realității virtuale cu scopul de a afla de la acesta dacă Apple este sau nu interesată de domeniul în cauză.

La întrebarea „Ce părere aveți despre domeniul realității virtuale? Este o nișă sau ceva ce ar putea interesa masele” adresată de Gene Munster, Tim Cook a răspuns că el nu consideră că realitatea virtuală este o nișă. „Este foarte cool”, a răspuns el adăugând că  „are câteva aplicații interesante”.

Produsele de realitate virtuală, cum ar fi ochelarii Oculus Rift, cresc în popularitate de la un an la altul, motiv pentru care se zvonește de ceva vreme că Apple ar putea lansa în viitor dispozitive iOS cu funcționalități de realitate virtuală sau augumentată. Potrivit unor informații din trecut, compania americană are o echipă mică dedicată unui proiect ce include realitatea virtuală, cu toate că nu se știe dacă aceasta este preocupată de integrarea caracteristicii în dispozitivele iPhone sau iPad ori de crearea unui produs nou.

Săptămâna trecută, compania Apple a angajat pe unul dintre cei mai mari experți în realitate virtuală din Statele Unite ale Americii, Doug Bowman. De asemenea, gigantul american a achiziționat diferite companii cu experiență în domeniile realității virtuale și/sau realității augumentate. Printre acestea se numără startupul Metaio specializat în realitate augumentată, firma Faceshift, care a dezvoltat o tehnologie de înregistrare a mișcărilor în timp real și startupul Emotient care deține un software de analiză a expresiilor.

În ultimii ani, gigantul american a patentat și câteva tehnologii în domeniul realității virtuale, printre acestea numărându-se și tehnologia pentru ochelarii video, interfețe virtuale 3D cu detectare a mișcărilor pentru dispozitivele iOS și afișaje 3D „hiper realitate”.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.