Confirmând zvonurile din ultimele 24 de ore, compania Apple a anunțat în cadrul evenimentului media de pe 27 octombrie o nouă aplicație. Denumită pur și simplu „TV”, aceasta vine să le ofere utilizatorilor de Apple TV, iPhone și iPad o experiență unificată pentru descoperirea și accesarea emisiunilor și a filmelor disponibile în diferite aplicații.

Potrivit Apple, noua aplicație TV ne va oferi posibilitatea de a accesa filmele și emisiunile TV dintr-un singur loc și va aduce laolaltă conținutul nou pe care îl consideră interesant pentru noi. Alături de aceasta, Apple a mai introdus o caracteristică Siri complet nouă pentru Apple TV, aceasta permițând utilizatorilor să acceseze știrile în direct și evenimentele sportive oferite de aplicațiile la care au acces. Mulțumită acestor caracteristici, Apple consideră că vizualizarea emisiunilor TV și a filmelor de pe dispozitivele iOS și tvOS nu a fost niciodată mai ușoară.

„Folosirea aplicațiilor pe Apple TV, iPhone și iPad a devenit principala modalitate prin care cei mai mulți dintre noi urmărim televiziunea. Aplicația TV îți arată la ce să te uiți în continuare și te ajută să descoperi cu ușurință emisiunile TV și filmele din multe aplicații, într-un singur loc” – Eddy Cue, vicepreședinte executiv Apple pentru Software și Servicii Internet.

apple-tv-app-1

Aplicatia TV pentru Apple TV, iPhone și iPad

 

Potrivit companiei Apple, principalele caracteristici ale noii aplicații TV sunt:

  • Urmărește acum: acesta este locul unde utilizatorii vor vedea colecția lor de filme și seriale disponibile în iTunes și aplicațiile de la terți (cum ar fi, spre exemplu, HBO Now). Din Urmărește acum utilizatorii pot naviga către „Urmează” sau „Recomandate” pentru a alege ce să urmărească.
  • Urmează: de fiecare dată utilizatorii se vor putea bucura de serialele și filmele pe care le urmăresc, inclusiv de cel mai recent conținut video cumpărat sau închiriat de pe iTunes. Toate acestea sunt prezentate în ordinea în care TV consideră că ar fi cel mai probabil să le urmărească mai întâi. Așa că în situația ipotectică în care un utilizator termină de vizionat un episod dintr-un serial, episodul care va începe automat imediat după va fi cel imediat următor celui urmărit deja, întrucât acesta va sta la începutul cozii „Urmează”. Mulțumită acestei caracteristici, utilizatorii vor putea să îi ceară lui Siri să continue urmărirea unui serial/film, iar aceasta va începe să redea automat episodul sau filmul care nu a fost finalizat ori cel imediat următor lui.
  • Recomandat: Utilizatorii vor putea explora o selecție grozavă de emisiuni și filme atât selectate de experți, cât și aflate în trend, precum și categorii dedicate și genuri, cum ar fi copii, SF sau comedie. În colecția de filme/seriale recomandate se numără și conținut video selectat de personalul specializat din cadrul Apple și nu de un algoritm.
  • Bibliotecă: Utilizatorii vor putea să acceseze din TV întreaga colecție de filme și emisuni TV cumpărate sau închiriate de pe iTunes Store.
  •  Store: de aici utilizatorii care caută ceva nou vor putea descoperi conținut video pe care nu l-au descărcat sau la care nu s-au abonat – indiferent de serviciul video care îl furnizează – precum și cele mai recente lansări de pe iTunes.

Aplicația TV va fi disponibilă atât pentru Apple TV, cât și pentru dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch și se va sincroniza automat între dispozitivele conectate la același cont, pentru ca utilizatorii să poată începe să urmărească ceva de pe un dispozitiv și continua de unde au rămas, de pe un alt dispozitiv Apple.apple-tv-app-4

Apple TV Prinde Live cu Siri și O singură autentificare în aplicații

Prinde Live cu Siri

Siri pentru Apple TV continuă să primească noi caracteristici importante și interesante pentru utilizatori. Cea mai nouă va face asistentul să ajute utilizatorii de Apple TV să prindă în direct știrile și cele mai importante evenimente sportive. Începând de acum, asistentul virtual personal va fi deci conștient de evenimentele sportive aflate în curs de desfășurare și difuzate pe diferite aplicații, permițând astfel utilizatorilor să îi adreseze comenzi precum: „Urmărește meciul echipei Stanford” sau „Ce se joacă acum?”

Apple susține că Siri știe acum detalii despre toate evenimentele sportive, poate afișa scoruri live și poate direcționa utilizatorii către un aplicațiile care le difuzează pe fiecare în parte. De asemenea, asistentul știe și aplicațiile care oferă acces la fluxurile live ale diferitor posturi de televiziune, așa că le va afișa utilizatorilor atunci când va primi o comandă precum „Urmărește CBS News” (aceasta trebuie să fie urmată întotdeauna de numele postului).

O singură autentificare pentru aplicațiile TV cu plată

Alături de noua aplicație TV, utilizatorii de Apple TV vor mai primi o modalitate simplificată de accesare a aplicațiilor de tip TV cu plată, mulțumită caracteristicii „o singură autentificare”. Abonații mai multor rețele de televiziune și firme de cablu vor putea să se logheze o singură dată în conturile lor de utilizatori într-o aplicație a unei firme/rețele partenere și vor primi acces imediat la toate aplicațiile care sunt oferite de acestea (și de abonamentele pe care le plătesc).

Caracteristica „o singură autentificare” va fi disponibilă atât pentru Apple TV, cât și pentru iPhone și iPad.

În ceea ce privește disponibilitatea caracteristicilor pentru iOS și tvOS ce au fost anunțate de Apple în conferința de 27 octombrie, ei bine lucrurile nu sunt prea încântătoare pentru români.

Atât aplicația TV, cât și caracteristica „o singură autentificare” vor face parte din actualizări de software pe care Apple le va lansa în decembrie pentru Apple TV 4, iPhone și iPad. Dar cu toate că actualizările vor fi disponibile pentru toată lumea, acestea nu vor fi disponibile decât pentru utilizatorii din SUA. Deocamdată (probabil pentru mult timp de-acum înainte).

Prinde Live cu Siri este disponibilă deja pentru utilizatorii de Apple TV, însă nu este prea utilă în România, întrucât la noi nu există programe TV cu aplicații pentru Apple TV (cel puțin până la ora actuală).

Separat de cele trei caracteristici, Apple a mai anunțat că de la introducerea Apple TV 4 din urmă cu un an, acesta a revoluționat experiența din camera de zi, oferind utilizatorilor 8.000 de aplicații din categorii precum sport, noutăți, fitness, educație, copii, stil de viață și nu numai. Printre aceste 8.000 de aplicații se numără 2.000 de jocuri și 1.600 de aplicații video/TV.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.