Apple urmeaza sa lanseze în 2017 iPhone-uri cu ecrane curbate de 5 si 5,8 inchi

0
965

Apple va lansa noi modele de iPhone cu ecrane curbate, fără ramă, de 5 inchi și 5,8 inchi, conform analiștilor Barclays Research: Blayne Curtis, Christopher Hemmelgarn, Thomas O’Malley și Jerry Zhang.

Cei patru analiști au obținut informațiile despre iPhone 8 într-o călătorie pe care au făcut-o săptămâna aceasta în Asia, unde au stat de vorbă cu mai multe persoane din cadrul lanțului de furnizori Apple.

Sursele citate de ei ne sugerează că eliminarea ramei o va determina pe Apple să pună ecrane cu diagonale mai mari pe niște dispozitive cu dimensiuni similare cu cele ale actualelor modele de iPhone – 7 și 7 Plus (ale căror ecrane au diagonale de 4,7, respectiv 5,5 inchi).

Mai mari și fără ramă: Designul iPhone 8 nu părea să fie 100% bătut în cuie, dar credem că mutarea este către o construcție fără ramă, cu ecrane având dimensiuni mai mari și muchii curbate. iPhone 8 va trece la 5 inchi (de la 4,7 inchi), iar Plus va trece la 5,8 inchi (de la 5,5 inchi).

În aceeași notă de cercetare analiștii susțin că doar modelul de iPhone 8 de 5,8 inchi va avea afișaj OLED, confirmând astfel informațiile mai vechi. Panourile OLED – care vor fi mai luminoase, mai clare și mai eficiente din punct de vedere energetic decât ecranele LCD de pe actualele modele de iPhone – urmează să îi fie furnizate companiei Apple de către Samsung și LG, urmând ca din 2018 acestora să li se alăture și Sharp.

Informațiile prezentate de analiștii americani confirmă, în linii mari, spusele analistului Ming-Chi Kuo, care spunea în luna martie că Apple va lansa în 2017 un iPhone de 5,8 inchi cu ecran OLED și carcasă de sticlă. Totuși, informațiile lor nu sunt în concordanță cu cele prezentate de japonezii de la Nikkei, care susțineau nu demult că iPhone-ul cu ecran OLED va fi unul premium, care va fi comercializat alături de două modele cu ecrane LCD de 4,7 inchi și 5,5 inchi.

Analiștii de la Barclays infirmă și o altă informație pe care o cunoșteam până acum despre iPhone 8 – anume că nu va avea emblematicul buton principal. Ei nu sunt de părere că Apple va integra în ecran acest buton, deși se așteaptă ca noul afișaj să fie mai mare atât pe verticală, cât și pe orizontală.

Separat de informațiile despre iPhone 8, mai aflăm în nota de cercetare a celor de la Barclays că producția de serie a noilor AirPods va începe în luna decembrie a acestui an, însă nu menționează când vor fi lansate ele în magazinele companiei și cele ale partenerilor Apple din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.