Numai o ediție „specială” de iPhone 8 ar urma să aibă afișaj OLED

0
946

Modelele de iPhone „revoluționare” pe care Apple urmează să le introducă pe piață anul viitor ar urma să aibă afișaje diferite, conform afirmației analistului Gabelli & Co., Hendi Susanto, citat de Barrons. Într-o discuție avută de acesta cu directorul Universal Display, Darice Liu, s-a făcut atingere și la generația 2017 de iPhone (denumită, probabil, „iPhone 8”).

În primă instanță, Susanato a reiterat oarecum ideea că 2017 va fi anul în care Apple va introduce afișajul OLED în iPhone, însă nu pe toate modelele noi. El a menționat cât se poate de clar că, dacă Apple vrea neapărat ecrane OLED în iPhone-urile din 2017, adopția nu ar putea fi altfel decât „parțială” și asta din cauza faptului că furnizorii gigantului din Cupertino s-ar putea să nu fie capabili să producă suficient de multe afișaje pentru toate modelele noi (probabil în număr de două, iPhone 8 și iPhone 8 Plus).

Prin „parțială”, analistul se referă la faptul că numai o anumită ediție, „specială”, de iPhone 8 va putea adopta această tehnologie în 2017. Aceasta ar fi, în mod normal, versiunea mai mare (iPhone 8 Plus sau echivalentul).

Speculațiile referitoare la posibila adoptare a afișajelor OLED de către Apple continuă să domine discuțiile [analiștilor] cu investitorii. Actualul zvon indică o adoptare de către Apple a afișajelor OLED în iPhone-urile sale în 2017 sau 2017. Considerăm că Apple poate adopta afișajele OLED mai devreme decât mai târziu prin urmarea unei strategii de adoptare parțială și includerea lor într-o versiune specială de iPhone.

Asta va exclude nevoile unei imense capacități de furnizare și va accelera adoptarea afișajelor OLED. Alternativ, Apple ar putea alege să aștepte și în cele din urmă să adopte afișajele OLED pentru versiuni de iPhone complet noi. Rămânem precauți. Considerăm că este o chestiune de timp și nu de „dacă”.

În cazul în această ipoteză lansată de analist se va adeveri, atunci unul dintre modelele de iPhone 8 cel puțin va continua să folosească tehnologia de ecran LCD pe care Apple o folosește în prezent în toate modelele de iPhone și pe care, fără doar și poate, o va folosi și în iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Acest lucru nu ar fi imposibil, mai ales dacă ținem cont de faptul că Apple a diferențiat mereu cele două modele de iPhone noi lansate într-un an încă de la introducerea iPhone 6 din 2014. Și cum una dintre actualele diferențe dintre iPhone și iPhone „Plus” este legată de rezoluția afișajelor, nu putem exclude posibilitatea ca ea nu doar să rămână între iPhone 8 și iPhone 8 Plus, ci să se și adâncească, dată fiind includerea afișajelor OLED doar pe unul dintre modele.

A doua ipoteză lansată de analistul american ar fi ca Apple să aștepte pur și simplu încă un an până când furnizorii săi vor fi pregătiți să fabrice suficient de multe afișaje OLED pentru toate modelele de iPhone. În acest caz, el opiniază că gigantul american ar trebui să mai aștepte încă un an sau poate chiar mai mult, ceea ce ar însemna că tehnologia OLED ar putea să nu își facă apariția decât odată cu un model de iPhone ulterior iPhone 8.

Desigur, trebuie menționat că ambele ipoteze sunt speculative și că se prea poate ca acele probleme eventuale în producția de afișaje OLED constatate de analiști să fie adresate în decursul următoarelor luni. Îmi este greu să cred că, ținând cont de importanța introducerii unei astfel de tehnologii în iPhone, Apple va apela la un compromis și va lăsa unele modele de iPhone 8 fără ecrane OLED. Așa că dacă nici la anul furnizorii Apple nu vor fi gata să satisfacă cererea mare, atunci introducerea acestor afișaje va fi amânată, în opinia mea, cu încă un an sau cât va fi necesar pentru ca ele să fie implementate fără probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.