iPhone 7 va veni și cu 256 GB de stocare. iPhone 7 „Pro” nu există

0
1039

Cum lansarea iPhone 7 și a iPhone 7 Plus se aproprie cu pași tot mai repezi, astăzi au apărut pe Internet câteva informații noi ce au menirea să ne confirme unele aspecte pe care le știam cu o mai mică sau mai mare certitudine în legătură cu noua generație de iPhone.

În primul rând, DigiTimes, citând surse din industrie, ne sugerează că iPhone 7 și iPhone 7 vor veni într-adevăr și în versiuni cu 256 GB de stocare. Ei confirmă astfel informațiile anterioare prezentate de MyDrivers și nu doar, iar vestea este cât se poate de bună pentru aceia dintre noi care nu doresc să își stocheze totul pe iCloud și vor să aibă absolut toate datele lor salvate local, pe telefon.

Anumiți furnizori de NAND flash au crescut prețurile cipurilor pe motivul că cererea lor este mare pentru telefoanele inteligente noi și în special iPhone 7, care va include până la 256 GB de stocare, confirm surselor din industrie. Prețurile vor continua să crească până în trimestrul patru al anului 2016.

Din păcate, cei de la DigiTimes nu vin cu clarificări în privința modelelor pe care aceste noi medii de stocare vor fi disponibile. Aceste clarificări ar fi fost necesare în condițiile în care mai demult se sugera faptul că numai modelul de iPhone 7 mai mare (iPhone 7 Plus) va veni într-o versiune cu 256 GB de stocare.

Introducerea unei versiuni de 256 GB nu ar fi singura noutate adusă de iPhone 7 pe partea de stocare. Conform mai multor zvonuri care au circulat în ultimele luni pe internet, versiunea de bază de iPhone 7 va avea o capacitate de stocare dublă (32 GB) comparativ cu versiunea de bază de iPhone 6s (16 GB), spre exemplu.

Separat de informațiile prezentate de taiwanezii de la DigiTimes, un alt site web asiatic, Mac Otakara, vine cu câteva informații despre noua generație de iPhone și inclusiv denumirile pe care le va folosi Apple pentru fiecare dintre modelele noi. Citând „surse de încredere”, acesta ne confirmă faptul că cele două modele de iPhone pe care Apple le va introduce în toamna acestui an se vor numi „iPhone 7” și „iPhone 7 Plus”. Conform acelorași surse, aceste două denumiri au fost alese de către Apple pentru a nu crea confuzie în rândul consumatorilor, chiar dacă noua generație de iPhone nu reprezenta, de fapt, un salt chiar atât de mare de la actuala.

De asemenea, japonezii exclud posibilitatea lansării de către Apple a unui al treilea model nou de iPhone, „iPhone 7 Pro”. Sursele citate de ei susțin că o a doua versiune de iPhone de 5,5 inchi, cu cameră iSight clasică, a fost luată într-adevăr în calcul de către Apple, însă doar ca și o soluție de rezervă, în cazul în care ar fi apărut probleme cu versiunea ce implementează tehnologia camerei cu două obiective. Aceste probleme nu au apărut sau au fost adresate, așa că Apple a renunțat la ideea celei de-a doua versiuni de iPhone 7 „Plus”.

Să nu uităm că în lunile anterioare au existat câteva referiri la două modele noi de iPhone cu afișaj de 5,5 inchi, iar ele au fost confirmate ulterior de mai multe machete apărute pe Internet (cum ar fi inclusiv cea de mai sus). Ele au făcut multă lume să nu excludă posibilitatea lansării de către Apple a unui iPhone 7 „Pro” care să vină în plus față de celelalte două modele cu o cameră cu două obiective și cu Smart Connector. Acum însă a devenit cât se poate de clar că acel iPhone 7 Pro este, de fapt, iPhone 7 Plus, iar un alt model cu aceleași dimensiuni nu va exista.

În fine, trebuie menționat că, în articolul lor, cei de la Mac Otakara mai reiterează și alte câteva informații știute deja în legătură cu iPhone 7, cum ar fi că nu va avea un jack de 3,5 mm pentru căști, că va veni cu un chipset Apple A10 și că va înlocui butonul principal tradițional cu unul capacitiv, încastrat în panoul frontal.

Conform celor mai recente informații, iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor fi introduse de către Apple pe 7 septembrie, urmând ca o sesiune de precomenzi să aibă loc pe 9 septembrie. Lansarea în magazinele din câteva țări va avea loc pe 16 sau 23 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.