Un partener Apple testeaza module de încarcare wireless pentru iPhone 8

0
1001

Foxconn, compania parteneră Apple care se ocupă de fabricarea iPhone (și nu numai), a început să testeze modulele de alimentare wireless care se dorește să fie introduse în ediția aniversară 10 ani a iPhone pe care Apple urmează să o lanseze în 2017, scrie Nikkei.

Sursa citată de publicația japoneză notează că includerea unui modul de alimentare wireless în iPhone 8 este condiționată într-o bună măsură de rata de randament.

Dar intrarea în dispozitivele Apple a acestei caracteristici va depinde de capacitatea Foxconn de a crește rata de randament la un nivel satisfăcător ceva mai târziu.

În cazul în care Foxconn va reuși să producă un număr suficient de module de alimentare wireless, iar Apple va introduce această caracteristică în ediția aniversară 10 ani de iPhone, noi tot nu știm dacă noua tehnologie va fi disponibilă pe toate modelele sau numai pe așa-numitul model „premium” despre care știm deocamdată că va veni în plus față de celelalte cu afișaj OLED.

Planurile Apple de a introduce un sistem de alimentare fără fir în viitoarele modele de iPhone nu ar trebui să fie o surpriză pentru mai nimeni, în condițiile în care încă din luna ianuarie a acestui an au apărut informații potrivit cărora gigantul american testează un sistem de alimentare wireless cu rază de acțiune extinsă. Mai mult, Apple are numeroase brevete care descriu tehnologii de alimentare wireless, a angajat experți în domeniu și ar fi început o colaborare cu o companie care a dezvoltat deja o tehnologie de alimentare wireless de la 4,5 metri – WattUp.

Din informațiile apărute acum nu știm dacă Apple lucrează la un sistem de alimentare wireless cu rază lungă de acțiune sau la unul similar celor existente în cele mai multe telefoane. Primul sistem este văzut ca fiind superior celui de-al doilea, deoarece are capacitatea de a încărca dispozitivul de la distanță, chiar dacă acesta nu stă pe o anumită suprafață de alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.