Presedintele Sharp confirma ca iPhone 8 va avea ecran OLED

0
1399

Majoritatea zvonurilor apărute în ultimele luni au sugerat faptul că Apple va lansa la anul noi modele de iPhone cu ecrane OLED. Confirmarea acestor informații a venit de curând dintr-un loc cu totul neașteptat.

Președintele și directorul general Sharp (o companie deținută de Foxconn, care este unul dintre cei mai mari parteneri Apple), Tai Jeng-wu, a dezvăluit planurile companiei Apple cu privire la viitoarea generație de iPhone, spunând studenților de la Universitatea Tatung din Taiwan că gigantul american va trece în viitor de la ecranele LCD la cele OLED, scrie Nikkei Asian Review.

iPhone a evoluat, iar acum va trece de la LTPS (polisiliciu cu temperatură redusă) la panouri OLED.

Nu știm dacă iPhone-urile OLED ale Apple vor fi un succes, dar dacă Apple nu merge pe această cale și nu se transformă pe sine, nu va mai fi nicio inovație. Este o criză, dar este, de asemenea, și o oportunitate.

Tai a mai spus că Sharp construiește o fabrică de panouri OLED în Japonia pentru a produce afișajele pentru „un client cheie”, însă nu exclude posibilitatea deschiderii unei fabirici similare și în Statele Unite ale Americii.

Construim o nouă fabrică [OLED] în Japonia. Putem face [panouri OLED] și în Statele Unite ale Americii. Dacă clientul nostru cheie ne va cere să producem în Statele Unite ale Americii, ar fi admisibil din partea noastră să nu o facem?

Din păcate, șeful Sharp nu a menționat care sunt modelele de iPhone care vor avea ecrane OLED sau când vor fi introduse acestea, însă majoritatea zvonurilor existente arată către o lansare în 2017 pe așa-numitele modele de „iPhone 8”.

Japonezii de la Nikkei au mai prezentat anterior informații potrivit cărora Apple are în plan lansarea a cel puțin trei modele noi de iPhone anul viitor, printre acestea urmând a se număra și un model de top cu afișaj OLED de 5,5 inchi sau chiar mai mare, curbat la ambele margini. Confirmând afirmațiile mai vechi ale analistului Ming-Chi Kuo, aceștia au mai adăugat că celelalte modele de iPhone 8 – cu ecrane de 4,7 și 5,5 inchi – vor avea aceleași ecrane LCD ca și iPhone 7/7 Plus.

Separat de cele afirmate de președintele Sharp, publicația sud-coreeană BusinessKorea scrie astăzi că LG și Samsung sunt într-o luptă „pe viață și pe moarte” pentru a obține comenzile de ecrane OLED de la Apple. Iar dacă ținem cont și de zvonurile potrivit cărora Japan Display – o asociere în participațiune a Sony, Toshiba și Hitachi – se pregătește de producția de ecrane OLED, va fi foarte clar pentru oricine că Apple se pregătește să introducă tehnologia OLED în cel mai important produs al său – iPhone, chiar dacă deocamdată nu este foarte clar care dintre modele o va avea și când.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.