Instagram 10.0.1 pentru iPhone – actualizare este disponibilă pe App Store

0
813

Aplicația Instagram pentru iPhone a primit săptămâna aceasta două noi actualizări ce le vor oferi utilizatorilor două noi modalități de a împărtăși cu familia, prietenii și ceilalți urmăritori momente speciale din viețile lor.

Și pentru că nu mai are rost să criticăm Instagram pentru lipsa de originalitate și furtul ideilor celor de la Snapchat, vom trece direct la subiect și vom spune că prima noutate cuprinsă în versiunea 10.0.1 a aplicației pentru iOS este cea care ne va permite să trimitem persoanelor pe care le urmărim poze și videoclipuri efemere. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, fotografiile și videoclipurile pe care alegem să le trimitem sub această formă prin mesaj direct vor dispărea după ce ele vor fi vizualizate de către destinatar(i), oferindu-ne oarecum siguranța că ei nu le vor putea reaccesa mai târziu (pentru a face glume pe seama ta, spre exemplu). Am spus, însă, oarecum, fiindcă această caracteristică nu îi poate opri pe utilizatori să facă o captură de ecran cu imaginea primită.

Înregistrarea și trimiterea de fotografii și clipuri video efemere se va putea realiza printr-o glisare spre dreapta în fluxul principal urmată de capturarea imaginii, atingerea pictogramei săgeată și selectarea destinatarului/destinatarilor către care vrei să le trimiți în privat. Ele vor apărea pe dispozitivele destinatarilor în pagina cu mesaje directe sub forma unor Povești, iar atunci când aceștia le vor viziona, expeditorul va fi notificat (de asemenea, va primit notificare și dacă s-a realizat o captură de ecran).

Alături de această caracteristică, versiunea 10.0.1 a aplicației Instagram pentru iPhone introduce Povești Live. Disponibilă în Camera pentru Povești, această opțiune este similară Facebook Live, și va permite utilizatorilor să transmită în direct anumite momente, oferind astfel urmăritorilor posibilitatea de a le urmări alături de ei, pe măsură ce acestea sunt în desfășurare. Transmisiunile live realizate din Instagram pot dura până la o oră, iar atunci când unul dintre cei pe care-i urmărești începe așa ceva, tu vei fi notificat. La terminarea unei transmisiuni, ea va dispărea complet de pe Instagram.

La fel ca și pe Facebook, utilizatorii vor putea vedea câți urmăresc o anumită transmisiune în direct, vor putea lăsa și citi comentarii și chiar trimite inimioare. Cele mai urmărite transmisiuni vor fi adăugate în pagina Explorați  pentru a putea fi vizionate de toată lumea.

În ceea ce privește disponibilitatea noilor caracteristici, ei bine trebuie să menționăm că prima (cea de partajare de imagini efemere) este disponibilă începând de acum pentru toată lumea, în timp ce transmisiunile live vor apărea gradual în următoarele săptămâni.

Pentru a te asigura că primești noile caracteristici va trebui să descarci și instalezi cea mai recentă versiune de Instagram pe iPhone accesând App Store>Actualizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.