Ming-Chi Kuo, analistul care a prezentat în trecut numeroase informații corecte cu privire la produse nelansate ale Apple, a trimis în weekend investitorilor un nou raport de cercetare în care își prezintă noile așteptări cu privire la gama 2017 de iPhone.

Kuo opiniază că iPhone 8 va veni cu o nouă tehnologie de identificare biometrică, precum și cu un design nou impus de implementarea ecranului OLED flexibil cu 3D Touch.

Apple ar putea schimba actualul senzor FPCB cu un senzor film pentru a oferi o experiență 3D Touch îmbunătățită, întrucât un senzor film oferă o sensibilitate mai mare. De asemenea, ne așteptăm ca noul iPhone cu OLED să vină cu un panou OLED flexibil. Pentru a evita deformarea factorului de formă a panoului OLED flexibil în timpul operației de apăsare, o componentă structurală metalică va fi plasată sub senzorul film cu scopul de a oferi suport structural mai robust.

În plus, Kuo este de părere că Apple dezvoltă la ora actuală o nouă tehnologie 3D Touch pentru viitoarea gamă de iPhone, astfel încât „să completeze factorul său de formă lipsit de ramă și să îmbunătățească securitatea tranzacțiilor.” Potrivit analistului, actuala implementare „sub sticlă” a sistemului de identificare a amprentelor nu întrunește standardele factorilor de formă bazați doar pe ecran, astfel că se impune o implementare a lui „sub panou”.

Drept urmare, Kuo consideră că Apple își dorește să schimbe actualul sistem de tip capacitiv cu unul de tip optic. În ciuda faptului că tehnologia aceasta se află încă în perioada timpurie a procesului de dezvoltare și că producătorii de panouri OLED vor trebui să realizeze construcții personalizate pentru ca sistemul să funcționeze, Kuo este de părere că Apple are puterea de negociere pentru a solicita personalizarea procesului de dezvoltare.

Dar în ciuda problemelor pe care le ridică implemetarea sa în noul factor de formă al iPhone 8, Kuo consideră că Apple va înlocui într-un final sistemul de recunoaștere a amprentelor cu un sistem de recunoaștere facială pentru securitate sporită, chiar dacă inițial ar putea introduce un sistem de autentificare în doi pași (cu amprenta și chipul, spre exemplu).

Judecând după brevetele de recunoaștere biometrică pentru care Apple a aplicat, considerăm că [n.r. Apple] înclină către o tehnologie de recunoaștere facială și nu către una de recunoaștere a irisului. Cu toate acestea, menționăm că printre dificultățile tehnice ale recunoașterii faciale se numără: 1) algoritmii; 2) designul hardware; și 3) construcția unei baze de date pentru verificare și autentificare, care necesită timp. Prin urmare, înainte ca Apple să poată înlocui complet sistemul de identificare a amprentelor cu unul de identificare a chipului, o combinare a celor doi pași de recunoaștere biometrică ar putea fi o soluție validă pentru îmbunătățirea securității tranzacțiilor.

Presupunând că dificultățile tehnice nu sunt într-atât de mari și că adoptarea sa în acest an nu este prea timpurie, Kuo sugerează că noul sistem Apple va conduce la o „schimbare de paradigmă” cu privire la aplicarea identificării biometrice în telefoanele inteligente.

Așadar, analistul Ming-Chi Kuo a venit la finele săptămânii trecute cu un raport în cadrul căruia își susține mai multe dintre afirmațiile precedente cu privire la iPhone 8, dar conturează totodată posibilitatea implementării unui nou sistem de identificare biometrică în viitoarea gamă de iPhone. Aceasta a fost sugerată și mai demult, în cadrul unor zvonuri ce ne mai anunțau că noul sistem de recunoaștere facială sau de identificare a irisului ar putea juca un rol important la implementarea unor funcționalități de realitate augmentată.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.