iPhone 8 ar putea veni cu tehnologie de recunoaștere facială și/sau de mișcare

0
1009

Mult-așteptatul iPhone 8 pe care Apple urmează să îl introducă în luna septembrie urmează să vină cu o tehnologie de recunoaștere facială și/sau de mișcare, potrivit analistului Timothy Arcuri de la Cowen and Company. Se pare că noua tehnologie va funcționa prin intermediul unui senzor laser și a unui senzor infraroșu care vor fi localizați în dreptul camerei frontale (FaceTime).

Surse din cadrul lanțului asiatic de furnizori ai Apple, precum și un alt analist au afirmat în trecut că gigantul din Cupertino va introduce în generația 2017 de iPhone funcționalități biometrice mult mai avansate, invocând posibilitatea apariției unui scanner de iris sau a unei tehnologii de recunoaștere facială.

Tehnologia de recunoaștere facială i-ar putea permite companiei Apple să înlocuiască senzorul de identificare a amprentelor (Touch ID) sau să îi completeze funcționalitatea, fapt ce ar putea permite introducerea unui sistem de verificare cu doi factori pentru informațiile secrete ale utilizatorilor. Mai mult decât atât, aceeași tehnologie ar putea fi folosită și pentru alte funcționalități ale telefonului, cum ar fi funcționalități de realitate augmentată pentru cameră.

Implementarea unei tehnologii de recunoaștere a gesturilor nu a mai fost indicată, în schimb, în zvonurile trecute. Dacă analistul de la Cowen and Company are însă dreptate, atunci această tehnologie ar putea să le permită utilizatorilor, spre exemplu, să crească sau să reducă volumul dispozitivelor lor prin simple mișcări ale mâinilor.

Desigur, atât tehnologia de recunoaștere facială, cât și cea de recunoaștere a gesturilor reprezintă primii pași pe care Apple i-ar putea face pentru a oferi o experiență de realitate augmentată cât se poate de bogată, un lucru la care știm chiar de la oficialii ei că lucrează.

Separat de cele două posibile funcționalități cu totul noi pe care le vehiculează, Arcuri mai reiterează câteva dintre informațiile apărute în trecut cu privire la iPhone 8. Mai exact, analistul susțiune că acest model de iPhone va avea un afișaj OLED de 5,8 inch și își va face loc în gama de iPhone, care va mai cuprinde două noi modele – unul cu ecran de 4,7 inchi și unul cu ecran de 5,5 inchi. În plus, Arcuri afirmă că iPhone 8 va avea un afișaj curbat pe margini, un senzor de identificare a amprentelor integrat în ecran și un sistem de alimentare wireless.

În final, trebuie să vă recomand să priviți cu reticiență afirmațiile lui Timothy Arcuri, mai ales în condițiile în care cei Cowen and Company au prezentat în trecut și informații eronate cu privire la modele de iPhone nelansate. Totuși, analiști ai aceste firme au prezis în mod corect unele caracteristici ale iPhone 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.