iOS 10.2.1 a fost lansat luni seară pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 10). iOS 10.2.1 este prima actualizare adusă de către Apple sistemului de operare pentru iPhone, iPad și iPod touch în 2017, a fost testată aproximativ o lună împreună cu dezvoltatorii și utilizatorii, și are scopul de a adresa câteva erori minore, dar deranjante, ce au fost descoperite de utilizatori în cea mai recentă versiune majoră de iOS 10, 10.2.

iOS 10.2.1 Iată tot ce aduce nou

Potrivit companiei Apple, iOS 10.2.1 include corecturi de probleme și sporește securitatea dispozitivelor iPhone și iPad. Funcționalități noi nu sunt menționate în notițele lansării și nici nu au fost descoperite pe parcursul perioadei de testare.

iOS 10.2.1 este disponibilă pentru toți utilizatorii de iPhone (5 sau un model mai recent), iPad 4, iPad mini 2 (sau un model mai recent), iPad Air (sau un model mai recent), iPad Pro și iPod touch (generația a 6-a).

Așadar, chiar dacă nu este o actualizare foarte bogată în noutăți, iOS 10.2.1 îmbunătățește securitatea (toate actualizările de securitate sunt prezentate aici) și performanțele dispozitivelor eligibile, așa că ar fi recomandat tuturor utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile) să o descarce și instaleze, apelând fie la sistemul de actualizare software al iOS, fie la aplicația iTunes de pe un Mac sau PC. Pentru ajutor cu privire la actualizarea dispozitivului la iOS 10.2.1, urmează pașii din cadrul tutorialului de mai jos:


Descarcă iOS 10.2.1 Linkuri directe

În cazul în care nu reușești să efectuezi actualizarea la iOS 10.2.1 prin iTunes sau OTA, atunci poți descărca .ipsw-ul corespunzător modelului de iPhone sau iPad pe care îl deții, apoi să încerci din nou să efectuezi actualizarea din acest fișier via iTunes:

iPhone

iPad

iPod touch

Notă: Modelele compatibile cu rețelele celulare din România sunt cele GSM. CDMA sunt cele care funcționează, de regulă, doar în SUA și alte țări din cele două Americi și Asia.

După descărcarea fișierului .ipsw corespunzător modelului de iPhone sau iPad pe care îl ai, va trebui să conectezi dispozitivul la iTunes, să apeși tasta Shift (pe Windows) sau Opțiune (alt – pe Mac), apoi să dai clic pe opțiunea „Caută actualizare” din pagina Rezumat a dispozitivului, fără ca însă să ridici degetul de pe acea tastă. Selectează apoi fișierul .ipsw și așteaptă efectuara actualizării.


iOS 10.2.1 succede iOS 10.2, o actualizare majoră de iOS lansată pe 11 decembrie. Aceasta introducea o mulțime de corecturi de erori și caracteristici noi, printre care se numărau peste 100 de caractere emoji noi și actualizate, o nouă aplicație TV, noi efecte de ecran pentru Mesaje, îmbunătățiri în Muzică și nu doar. Mai multe detalii despre noutățile aduse de iOS 10.2 sunt disponibile aici.

Alături de iOS 10.2.1, Apple a mai lansat luni seară și versiunile finale de macOS 10.12.3, tvOS 10.1.1 și watchOS 3.1.3.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.