Apple a lansat luni seară actualizarea iOS 10.2 pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 10). iOS 10.2 este cea de-a doua actualizare majoră adusă iOS 10 și a fost testată împreună cu dezvoltatorii și utilizatorii încă de pe 31 octombrie. În total, iOS 10.2 a trecut prin șapte versiuni beta, cea mai recentă fiind lansată de Apple săptămâna trecută.

iOS 10.2 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad 

Potrivit Apple, iOS 10.2 introduce noi funcționalități și îmbunătățiri în privința anumitor elemente de interfață, precum și obișnuitele corecturi de probleme și îmbunătățiri în privința stabilității sistemului de operare.

Poate cea mai importantă noutate din iOS 10.2 este aplicația TV, care furnizează o experiență nouă și unificată pentru accesarea emisiunilor TV și a filmelor din multiple aplicații video disponibile pentru iPhone și iPad. Ea funcționează asemenea unui ghid TV cu ajutorul căruia poți nu doar să găsești filme sau emisiuni pe gusturile tale, ci și să le urmărești (mai multe detalii aici). Din păcate, noua aplicație TV nu este disponibilă în România, la fel ca, de altfel, și următoarea caracteristică.

Prezentată cu surle și trâmbițe în vara acestui an, odată cu tvOS 10, caracteristica O Singură Înregistrare a sosit în sfârșit în iOS și tvOS, și face ca utilizatorii câtorva operatori de cablu să trebuiască să se logheze o singură dată în conturile lor de la operatori pentru a beneficia mai apoi de tot conținutul primit cu pachetul de servicii pentru care au optat, indiferent în câte aplicații ar fi împrăștiat acesta. Atât aplicația TV, cât și O singură înregistrare sunt disponibile momentan numai în SUA.

Desigur, iOS 10.2 nu se rezumă doar la cele două caracteristici noi și aduce și câteva noutăți și pentru utilizatorii din România și multe alte țări. Caracterele emoji, spre exemplu, au un nou design atractiv, care dezvăluie și mai multe detalii pentru toată lumea. În plus, au fost adăugate peste 100 de noi caractere emoji care includ noi chipuri, alimente, animale, sporturi și profesii.

Tuturor celor amintite mai sus li se alătură și alte funcționalități și modificări, cum ar fi efectrele de ecran „Dragoste” și „Scântei” din Mesaje, noile butoane pentru Aleatoriu și Repetare din Muzică, ajustările pentru poze și multe, multe altele.

Toate noutățile din iOS 10.2 sunt menționate în cele ce urmează (de asemenea, puteți consulta și articolele noastre despre iOS 10.2 beta 1beta 2 și beta 3 pentru a obține mai multe detalii despre unele schimbări și funcționalități noi cuprinse în această actualizare):

TV

 • Utilizați secțiunea Up Next (Urmează) pentru a vedea filmele și emisiunile pe care le urmăriți în prezent și pentru a continua vizionarea de unde ați rămas
 • Primiți recomandări pentru noi filme și emisiuni TV în secțiunea Watch Now (Vizionați acum)
 • Descoperiți noi aplicații și cele mai recente lansări din iTunes în secțiunea Store
 • Accesați articolele cumpărate și închiriate din iTunes în secțiunea Library (Bibliotecă)

Emoji

 • Caracterele emoji au un nou design atractiv, care dezvăluie și mai multe detalii
 • Peste 100 de caractere emoji noi, care includ noi chipuri, alimente, animale, sporturi și profesii

Poze

 • Îmbunătățește stabilizarea și furnizează o frecvență mai ridicată a cadrelor pentru Live Photos
 • Sporește precizia grupării pozelor similare ale aceleiași persoane în albumul Persoane
 • Corectează o problemă a funcționalității Amintiri care putea genera o amintire din poze cu imagini de ecran, table albe de scris sau chitanțe
 • Corectează o problemă din cauza căreia zoomul camerei rămânea activ după revenirea din albumul Rolă film pe iPhone 7 Plus
 • Compatibilitate pentru mai multe formate RAW ale camerelor digitale

Mesaje

 • Adaugă noile efecte de ecran Dragoste și Scântei în Mesaje
 • Corectează o problemă care împiedica uneori afișarea tastaturii în Mesaje

Muzică

 • Glisați în sus ecranul În redare pentru a accesa mai ușor butoanele pentru modul aleatoriu, repetare și lista Urmează
 • Alegeți modul de sortare a listelor de redare, albumelor și melodiilor din bibliotecă

News

 • Articolele pe care le-ați salvat pentru mai târziu apar în noua secțiune Saved (Salvate)
 • Cele mai bune articole plătite de la canalele la care vă abonați vor apărea acum într-o secțiune dedicată din For You (Pentru dvs.)
 • Acum este mai ușor ca niciodată să treceți la articolul următor, trebuie doar să glisați la stânga sau să apăsați Next Story (Articolul următor) în timp ce citiți

Mail

 • Corectează o problemă din cauza căreia panoul de mutare putea să persiste pe ecran după arhivarea unui mesaj în Mail
 • Rezolvă o problemă legată de activarea prin apăsare prelungită a copierii și lipirii în Mail
 • Corectează o problemă care putea provoca selectarea greșită a unui mesaj după ștergerea unei conversații din Mail

Accesibilitate

 • Adaugă compatibilitate pentru BraillePen14 în VoiceOver
 • Corectează o problemă care putea cauza schimbarea neașteptată a tabelului Braille la utilizarea VoiceOver
 • Corectează o problemă din cauza căreia vocile îmbunătățite Siri erau uneori indisponibile pentru VoiceOver
 • Corectează o problemă din cauza căreia utilizatorii VoiceOver nu puteau să reordoneze articolele din liste
 • Corectează o problemă din cauza căreia mesajele vocale nu puteau fi șterse uneori utilizând funcționalitatea Control comutator

Alte îmbunătățiri și corecturi

 • Furnizează compatibilitate pentru notificările de la accesorii HomeKit pentru storuri, ocupare, mișcare, uși/ferestre, senzori de fum, monoxid de carbon și scurgeri de apă
 • Furnizează compatibilitate pentru notificările de la accesorii HomeKit atunci când sunt disponibile actualizări software pentru acestea
 • Îmbunătățește performanța și conectivitatea Bluetooth cu terțe accesorii
 • Corectează o problemă care putea provoca defocalizarea imaginilor participanților la apeluri FaceTime
 • Corectează o problemă care putea provoca afișarea apelurilor FaceTime cu raport de aspect și orientare incorecte
 • Corectează o problemă care împiedica redarea completă a unor mesaje vocale utilizând Mesageria vizuală
 • Corectează o problemă din Cititor Safari care putea cauza deschiderea articolelor ca pagini goale
 • Corectează o problemă care putea provoca închiderea neașteptată a aplicației Safari după marcarea unui articol drept citit în lista de lecturi

În plus, iOS 10.2 include și numeroase actualizări de securitate (descrise aici), care vor face sistemul de operare mai sigur pentru toată lumea. De asemenea, această versiune a sistemului de operare introduce pe iPhone un instrument de diagnosticare menit să ajute Apple la determinarea cauzei exacte a închiderilor subite întâmpinate de unii utilizatori (mai multe detalii aici).

iOS 10.2 este disponibilă pentru toți utilizatorii de iPhone (5 sau un model mai recent), iPad 4, iPad mini 2 (sau un model mai recent), iPad Air (sau un model mai recent), iPad Pro și iPod touch (generația a 6-a).

Prin urmare, dacă ai un dispozitiv eligibil, este recomandat să efectuezi cât mai curând actualizarea la iOS 10.2, apelând la sistemul de actualizare software al iOS sau la aplicația iTunes de pe un Mac sau PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt menționați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

*Notă: După realizarea actualizării la iOS 10.2 va fi necesară parcurgerea câtorva pași de configurare. Unul dintre aceștia solicită introducerea parolei ID Apple pentru iCloud, însă nu te teme: el poate fi omis.


Descarcă iOS 10 Linkuri directe

În cazul în care nu reușești să efectuezi actualizarea la iOS 10 prin iTunes sau OTA, atunci poți descărca .ipsw-ul corespunzător modelului de iPhone sau iPad pe care îl deții, apoi să încerci din nou să efectuezi actualizarea din acest fișier via iTunes:

iPhone

iPad

iPod touch

Notă: Modelele compatibile cu rețelele celulare din România sunt cele GSM. CDMA sunt cele care funcționează, de regulă, doar în SUA și alte țări din cele două Americi și Asia.

După descărcarea fișierului .ipsw corespunzător modelului de iPhone sau iPad pe care îl ai, va trebui să conectezi dispozitivul la iTunes, să apeși tasta Shift (pe Windows) sau Opțiune (alt – pe Mac), apoi să dai clic pe opțiunea „Caută actualizare” din pagina Rezumat a dispozitivului, fără ca însă să ridici degetul de pe acea tastă. Selectează apoi fișierul .ipsw și așteaptă efectuara actualizării.


Disponibil deja pentru toate dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch eligibile, iOS 10 a fost descris de către Apple ca fiind „cea mai mare actualizare de până acum” adusă sistemului de operare iOS, datorită unor caracteristici precum ecranul de blocare redesenat, extinderii Siri la aplicațiile de la terți și introducerii unor actualizări majore pentru aplicații existente, cum ar fi Mesaje, Hărți și Muzică.

Alături de iOS 10.2, Apple a mai lansat în această seară și watchOS 3.1.1 și tvOS 10.1.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.