Apple a lansat luni seară iOS 10.2 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații, la doar o săptămână distanță de iOS 10.2 beta 1 și public beta 1, și la două săptămâni distanță de versiunea finală a iOS 10.1.

iOS 10.2 beta 2 build 14C5069c vine, potrivit companiei Apple, cu o nouă aplicație TV, cu funcționalitatea SOS și cu alte caracteristici noi despre care vom vorbi puțin mai jos în cadrul acestui articol.

În versiunile precedente de iOS 10.2 beta, dezvoltatorii și utilizatorii au descoperit numeroase caracteristici noi, mai mult sau mai puțin importante. Una dintre acestea este compatibilitatea cu setul de caractere cuprins în Unicode 9, care aduce în total peste 100 de emoji noi sau actualizate (cu un aspect mai realist). iOS 10.2 mai introduce pe iPhone și iPad noi fundaluri, noi caracteristici în Muzică, un nou efect de ecran „Celebrare” în Mesaje, opțiuni noi pentru Cameră, butonul principal și notificări în Configurări, un widget pentru Videoclipuri, caracteristica O singură înregistrare și altele. Toate noutățile descoperite în iOS 10.2 beta 1 sunt prezentate aici.

Actualizarea la iOS 10.2 beta 2 le este recomandată tuturor dezvoltatorilor de aplicații și poate fi efectuată atât intermediul sistemului de actualizare al iOS (dacă au deja profilul de dezvoltator instalat pe iPhone-ul sau iPad-ul pe care doresc să testeze noua actualizare), cât și prin intermediul portalului Apple Developer Center. Utilizatorii care au instalat iOS 10.2 public beta 1 trebuie să știe că deocamdată versiunea public beta 2 a iOS 10.2 nu este disponibilă, însă de îndată ce va fi lansată, noi vă vom anunța.

iOS 10.2 ar trebui să fie lansat în variantă finală în luna decembrie a acestui an – Apple a anunțat acest lucru în cadrul conferinței de luna trecută, când a introdus noua aplicație TV.

iOS 10.2 beta succede iOS 10.1, o versiune de iOS lansată de Apple în variantă finală săptămâna trecută ce introducea pe iPhone, iPad și iPod touch caracteristici noi în aplicații precum Mesaje, corecturi de erori și îmbunătățiri. Cea mai importantă noutate din iOS 10.1 era modul portret pentru aplicația Cameră, însă aceasta este adresată numai posesorilor de iPhone 7 Plus.

iOS 10.2 beta 2 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

  • Aplicația TV: Prezentată în cadrul evenimentului media Apple de pe 27 octombrie, noua aplicație TV este disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch care au instalat iOS 10.2 beta 2 și locuiesc în Statele Unite ale Americii. Această aplicație funcționează ca și un ghid TV, ajutând utilizatorii să descopere conținut nou și ce pot să urmărească în continuare la TV/pe dispozitivele iOS. Mai multe informații despre această aplicație sunt disponibile în cadrul acestui articol.
  • SOS: iOS 10.2 introduce pentru utilizatorii de iPhone o caracteristică folositoare intitulată SOS. Aceasta va face ca serviciile de urgență să fie apelate la numărul unic 112 de fiecare dată când utilizatorul apasă de cinci ori pe butonul de adormire/trezire al dispozitivului iPhone. Din păcate pentru români, însă, funcționalitatea nu este disponibilă momentan decât în următoarele țări: Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Franța, Hong Kong, India, Italia, Japonia, Rusia, Spania, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii.
  • Muzică: Apple a făcut mici schimbări în player-ul din aplicația Muzică. Pentru început, acesta afișează acum un ecran de întâmpinare ce informează utilizatorii că trebuie să facă o glisare în sus pentru a accesa funcționalitățile Repetare, Aleatoriu și Urmează (și Versuri). După ce se atinge butonul OK și se efectuează o glisare în sus, se va observa faptul că butoanele Repetare și Aleatoriu sunt diferite, fiind mult mai mari, evidente și ușor accesibile.
  • Widget TV: Apple a adăugat încă un widget în ecranul Azi. După cel pentru aplicația Videoclipuri, compania americană a introdus și un widget pentru noua aplicație TV.

Notă: Dacă ai descărcat și instalat iOS 10.2 beta 2 pe iPhone, iPad sau iPod touch și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți și pe noi printr-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.