La doar câteva zile după ce a publicat un mesaj pe site-ul său web din China în care prezintă motivele pentru care anumiți utilizatori de iPhone 6s se confruntă cu închideri subite ale dispozitivelor lor, Apple a venit astăzi cu o completare pe aceeași versiune a Apple.com.

În noua scrisoare, gigantul american reiterează cauza problemei la iPhone 6s – supraexpunerea unei componente din baterie la aer ambiental controlat – și le vorbește pentru prima dată și utilizatorilor cu alte modele de iPhone care întâmpină aceeași problemă, anunțând totodată, indirect, când va fi lansat iOS 10.2.

Deși în primul mesaj Apple afirma că doar „un număr mic” de telefoane iPhone 6s produse în perioada septembrie-octombrie 2015 prezintă închideri subite din cauza expunerii prea lungi la aerul controlat ambiental în timpul procesului de fabricație, mult prea mulți utilizatori de iPhone (chiar și de alte modele decât 6s) au început să se plângă pe bună dreptate de apariția închiderilor subite pe dispozitivele lor. De aceea, gigantul american dă un pas în spate și recunoaște că a descoperit că o „mică parte” (din câte se pare, nu este chiar deloc „mică”) dintre utilizatorii care posedă modele de iPhone din afara lotului cu defect de fabricație (inclusiv utilizatori de iPhone 6, iPhone 6 Plus și iPhone 6s Plus) ar putea întâmpina exact aceleași probleme precum utilizatorii de iPhone 6s defecte și oferă asigurări că încearcă să rezolve problema pentru toată lumea.

Pentru a adresa problema întâmpinată de „numărul mic” de utilizatori de iPhone (numai mic nu este acest număr…), Apple a pregătit deja în iOS un instrument de diagnosticare suplimentar, care o va ajuta să obțină mai multe informații pentru a îmbunătăți în cele din urmă modul în care sistemul de operare gestionează bateria și închiderile automate. Acest instrument urmează să fie inclus într-o „viitoare actualizare de iOS” care va fi lansată săptămâna viitoare și dacă va ajuta la găsirea unor soluții de îmbunătățire a actualului sistem de administrare a bateriei, atunci o actualizare ulterioară le va include pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.

Un număr mic de clienți din afara lotului [n.r. de iPhone 6s] afectat au raportat de asemenea o închidere subită. Unele dintre aceste închideri pot apărea în condiții normale pentru ca iPhone să își protejeze componentele electrice. Într-un efort de a obține mai multe informații, vom include o caracteristică suplimentară de diagnosticare într-o actualizare de iOS ce va fi disponibilă săptămâna viitoare. Aceasta ne va permite în săptămânile care urmează să obținem informații care ne-ar putea ajuta să îmbunătățim algoritmii folosiți pentru a administra performanța bateriei și închiderile. Dacă astfel de îmbunătățiri vor putea fi făcute, ele vor fi oferite în actualizări de software viitoare.

Așadar, după cum se poate vedea și în citatul de mai sus, Apple confirmă că o actualizare de iOS va fi lansată săptămâna viitoare. Și nu vorbim despre orice actualizare, ci despre iOS 10.2, o versiune de iOS pe care Apple o testează de aproximativ o lună și care a ajuns ieri la versiunea de prelansare beta 6 (semn că lansarea este iminentă). Or, iOS 10.2 va fi lansat săptămâna viitoare și va include pe lângă instrumentul nou de diagnosticare și o mulțime de caracteristici noi, după cum am putut vedea pe întreg parcursul perioadei de testare. Astfel, actualizarea va atrage un număr mare de utilizatori și o va ajuta pe Apple să determine mai rapid dacă poate fi îmbunătățit sistemul actual de gestionare a bateriei și implicit rezolvate problemele multora dintre utilizatorii de iPhone.

Până la găsirea unei soluții pentru problema cu bateria, utilizatorii ale căror iPhone-uri cu probleme mai sunt în garanție sunt sfătuiți să le trimită în service dacă întâmpină închideri subite, chiar și atunci când aparatul mai are baterie (mai multe detalii despre problemă aici). Ceilalți pot realiza o restaurare la starea de iPhone nou (mai multe detalii aici) și, dacă problemele persistă după, aștepta ca Apple să vină cu o rezolvare. Excepție fac utilizatorii cu dispozitive iPhone 6s eligibile pentru programul de înlocuire gratuită a bateriei pe care Apple l-a lansat de două săptămâni și despre care puteți citi mai multe aici. Eligibilitatea dispozitivelor poate fi verificată urmând indicațiile din cadrul acestui articol de asistență.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.