Apple explică motivul pentru care unele iPhone 6s se închid subit

2
1342

Compania Apple a publicat un mesaj pe site-ul său web din China în care explică motivul pentru care anumite dispozitive iPhone 6s se închid neașteptat și sunt chemate în service.

Potrivit companiei, un lot relativ mic de iPhone 6s are o problemă de fabricație din cauza căreia dispozitivele se închid subit înainte de a se descărca și le solicită utilizatorilor conectarea la priză.

Se pare că vinovată pentru această situație ar fi o componentă din bateriile prezente în acest lot de iPhone 6s, care ar fi fost supraexpusă la „aer ambiental controlat” în timpul procesului de fabricație. Supraexpunerea la aer cauzează ca bateriile să cedeze mult mai repede decât ar trebui, prezentând semnele de uzură apărute în general la dispozitive vechi de câțiva ani.

Am descoperit că un număr de dispozitive iPhone 6s fabricate în septembrie și octombrie 2015 conțin o componentă a bateriie care a fost expusă aerului ambiental controlat mai mult timp decât ar fi trebuit înainte de a fi împachetată în baterie. Prin urmare, aceste baterii se degradează mai rapid decât o baterie normală și cauzează apariția închiderilor neașteptate. Este important de specificat că aceasta nu este o problemă de siguranță a utilizatorilor.

Apple a adăugat în mesajul său că iPhone-urile sunt create să se închidă automat în anumite condiții, cum ar fi atunci când temperatura este extrem de scăzută. În aceste situații, unele iPhone 6s se închid complet chiar și atunci când mai au în jur de 30% baterie rămasă pentru a proteja componentele interne de voltajul scăzut.

Totodată, Apple a spus că a mai căutat și existența altor factori care ar putea eventual să cauzeze închiderea neașteptată a unui iPhone, dar nu a identificat niciunul față de cei mai sus menționați. Cu toate acestea, gigantul american spune că va continua să monitorizeze și să analizeze sesizările primite de la clienți.

În pofida acestor mențiuni ale Apple, trebuie specificat că în cazul dispozitivelor iPhone 6s din lotul cu probleme nu temperaturile scăzute sau cine știe ce alți factori sunt de vină pentru închiderile subite, ci bateriile cu probleme. Aceste baterii nu pun în pericol siguranța utilizatorilor, însă ar fi indicat ca ele să fie înlocuite.

Din fericire, Apple are deja un program de reparare prin care se oferă să înlocuiască gratuit bateriile cu probleme de pe dispzoitivele iPhone 6s (modelul de 4,7 inchi) eligibile. Pentru a verifica dacă dispozitivul tău este eligibil trebuie să urmezi îndrumările prezentate aici.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.