Google Chrome 55 pentru Mac rezolvă unele breșe de securitate și spune adio Flash Player

0
375

Google a început să distribuie săptămâna aceasta utilizatorilor de Mac și Windows versiunea 55 a Chrome, ea ajungând cu câteva zile înainte de termenul anunțat inițial. Cea mai recentă versiune a popularului navigator web vine să îndepărteze multe breșe de securitate prezente în versiunile precedente și face ca HTML5 să fie utilizat în mod implicit de cea mai mare parte a site-urilor web.

Google a redus treptat compatibilitatea browserului Chrome cu pluginul Flash Player încă din luna septembrie a acestui an, atunci când versiunea 53 a lui venea să blocheze analiticele de pagină și elementele de fundal bazate pe Flash. Procesul a continuat cu versiunea 54 – care venea cu o rescriere a codului YouTube astfel încât platforma să fie forțată să afișeze playerele în HTML5 – și continuă și cu versiunea 55.

În Chrome 55 se poate observa poate cea mai clară îndepărtare de Flash a browserului, în condițiile în care această versiune stabilește că limbajul HTML5 este implicit pentru mai toate site-urile web. Având în vedere această schimbare majoră, utilizatorilor li se va cere să activeze manual Flash Player de fiecare dată când doresc să vizualizeze unele site-uri sau anumit conținut care poate fi redat numai prin acest plugin. Excepție vor face 10 dintre cele mai populare site-uri web – cum ar fi Facebook sau Amazon – pe care conținutul Flash va fi în continuare redat fără a întreba utilizatorii.

Alături de îndepărtarea și mai mare față de pluginul Adobe cu reputație atât de proastă, Chrome 55.0.2883.75 conține o serie de alte corecturi și îmbunătățiri, printre care se numără și 26 de reparații identificate de cercetători înscriși în programul Google de recompensare a celor care descoperă erori și alte 10 actualizări de securitate identificate personalul Google însuși.

În plus, compania din Mountain View a mai adăugat în navigatorul său scrierea automată cu cratimă în CSS, care îl face capabil să despartă automat în silabe cuvintele la final de rând. Această caracteristică face ca textele să arate mai bine pe multe site-uri web.

Actualizarea la versiunea 55 de Chrome poate fi efectuată în momentul de față de majoritatea utilizatorilor de Mac. Cei care au instalat deja browserul vor putea realiza actualizarea prin accesarea meniului Preferințe din bara de meniu (prin clic pe cele trei puncte aranjate unul sub celălalt) și selectarea opțiunii Ajutor>Despre Google Chrome. Cei care nu au instalat browserul Chrome, la descărcarea lui vor primi direct cea mai recentă versiune:

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.