Folosești Google Chrome pe MacBook? Iată de ce trebuie să instalezi ultima versiune acum!

0
610

Consumul mare de energie și resurse reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cei care folosesc Google Chrome pe MacBook (și nu doar). Compania dezvoltatoare o știe foarte bine și a promis în urmă cu ceva vreme că va veni cu o rezolvare. Zis și făcut.

La începutul acestei sptămâni Google a publicat versiunea 53 a Chrome pentru macOS, iar astăzi a venit cu o postare pe blogul Chrome în care anunță că aceasta reduce cu 33% consumul de energie pe Mac comparativ cu versiunea de acum un an (46). Deci, Chrome 53 crește durata de viață a bateriei MacBook-urilor cu un procent destul de mare.

Conform celor de la Google, Chrome pentru Mac folosește în momentul de față cu 33% mai puțină energie la vizionarea de imagini, derularea prin paginile web și urmărirea de filme/videoclipuri online. Se pare că Google a decis să folosească diverse instrumente de măsurare a energiei pentru a îmbunătăți durata de viată a bateriei laptopurilor, un lucru ce este ajutat și de actualizarea 52 „Materială” a Chrome care introducea eficienta și îmbunătățita randare „complet programatică”.

Din păcate pe Mac nu ne este oferit un exemplu care să arate foarte clar cât de mult îmbunătățește Chrome durata de viață a bateriei, însă pe Windows 10, da. Punând să ruleze un videoclip HD în Chrome 53 și Chrome 46, pe laptopuri similare, Google ne demonstrează că primul a putut rula cu 2 ore și 12 minute mai mult decât cel din urmă. Și cum schimbările sunt cam aceleași și în Windows și pe macOS, ne putem aștepta ca noi să simțim îmbunătățiri similare pe site-uri populare precum YouTube sau Facebook.

În ceea ce privește rapiditatea navigatorului, Chrome este acum cu 15% mai rapid decât era în urmă cu un an, conform unor instrumente precum Speedometer. Procentul poate fi și mai mare în cazul unor site-uri web cum ar fi magazinele online, pentru care Google a introdus în navigator caracteristici precum standardul „PaymentRequest” ce va completa automat informațiile de livrare și plată pentru a reduce timpul petrecut de noi la îndeplinirea acestor sarcini.

În fine, trebuie menționat că asta nu este tot ce poate Google. Spre finele anului, Chrome va primi o actualizare ce va dezactiva pluginul Flash, înlocuindu-l cu HTML5. Astfel, browserul va folosi și mai puține resurse și va fi și mai rapid decât în prezent.

Actualizarea la versiunea 53 de Chrome poate fi efectuată din meniul browserului (pictograma cu cele trei puncte paralele)>Ajutor>Despre Google Chrome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.