Afișajul și alte componente ale Apple Watch 2 au fost măsurate și analizate

0
874

Centrul de reparații britanic Byte a pus recent mâna pe câteva dintre componentele unui model nou de Apple Watch. Iar după ce săptămâna trecută publicase câteva imagini în care compara aceste componente cu cele ale actualului Apple Watch de 42mm, astăzi a venit cu mai multe imagini în care le măsoară și analizează meticulos.

Într-unul dintre clipurile video încărcate pe canalul lor de YouTube, cei de la Byte au desfăcut ansamblul ecran al Apple Watch 2 pentru a ne oferi o imagine mai detaliată a componentelor sale. Conform tehnicienilor, afișajul este „cel mai avansat de acest tip”, având o construcție „incredibil de subțire” ce „încorporează tehnologie de ultimă oră”.

Mulțumită unui congelator, cei de la Byte au reușit să dezbine panoul de sticlă și panoul tactil de ansamblul OLED, precum și ecranarea electromagnetică a cipurilor. După cum se poate vedea în video, afișajul celei de-a doua generații de Apple Watch încorporează un cip NFC NXP, care a fost disponibil și pe modelul anterior, dar într-un loc separat de ecran. Nu se știe momentan care este motivul exact pentru care cipul NFC a fost mutat în ansamblul ecran, însă dorința Apple de a face spațiu în interiorul carcasei poate fi luată în calcul.

O altă componentă așezată diferit de cum era pe prima generație de Apple Watch este controlerul ecranului tactil, care pare a fi poziționat între cipul NFC și condensatorii electrici.

Trecând la cel de-al doilea clip video, aici avem ocazia de a vedea măsurătorile ecranului și bateriei noului Apple Watch. Folosind un șubler, cei de la Byte au reușit să determine că afișajul Apple Watch 2 este mai subțire decât cel de pe actualul model, având 2,12mm în cel mai subțire punct și 2,86mm în cel mai gros. Prin comparație, afișajul Apple Watch 1 are 2,99mm-3,57mm. De asemenea, afișajul pe care au pus ei mâna pare a fi mai lung și mai lat decât cel al modelului curent de Apple Watch (versiunea de 42mm), măsurând 39,47mm în lungime și 33,43mm pe lățime – față de 38,74mm, respectiv 32,65mm ai ecranului Apple Watch 1.

https://youtu.be/npuHeISfo2U

Reducerea grosimii ansamblului ecran al Apple Watch 2 ar face, în teorie, posibilă reducerea grosimii ceasului, însă acest lucru nu mai poate fi spus după ce vom vedea măsurătorile bateriei. Se pare că bateria de 334mAh a Apple Watch 2 de 42mm are o grosime de 5,11mm, o lungime de 27,5mm și o lățime de 18,71mm, fiind mai groasă, mai lungă și mai lată decât bateria Apple Watch 1 (3,95-27,46-18,42mm). Creșterea dimensiunilor se datorează și creșterii cu aproximativ 35% a capacității acestei baterii comparativ cu cea a Apple Watch 1 de 42mm (246mAh).

În fine, mai trebuie menționat că în al doilea video cei de la Byte ne prezintă o garnitură rotundă pentru Apple Watch 2, presupunând totodată că ea va sta în zona de alimentare/măsurare a pulsului și că va avea rolul de a etanșa mai bine ceasul, așa încât să fie mai rezistent la contactul cu apa.

Apple urmează să anunțe Apple Watch 2 în cadrul evenimentului media ce va avea loc astăzi, la ora locală a României 20:00. Împreună cu Apple Watch, compania americană va mai prezenta iPhone 7, iPhone 7 Plus și alte produse:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.