Cele mai recente date furnizate de firma de cercetare a pieței Strategy Analytics relevă faptul că Apple comercializează în momentul de față două dintre cele mai bine vândute telefoane inteligente din întreaga lume.

iPhone 6s a fost cel mai popular smartphone din lume în al doilea trimestru al anului fiscal 2016 de către cei care au realizat studiul. Strategy Analytics estimează că Apple ar fi vândut 14,2 milioane de dispozitive iPhone 6s și iPhone 6s Plus, totalul lor fiind mult mai mare decât cel al telefoanelor de pe locurile doi și trei.

Locul al doilea în topul realizat de compania de cercetare a pieței este ocupat de iPhone 6 și iPhone 6 Plus, nu mai puțin de 8,5 milioane de unități fiind vândute în lumea întreagă de către Apple la un an și jumătate de la lansarea lor.

Abia pe locul al treilea găsim primul telefon non-Apple. Este vorba despre Samsung Galaxy S7 edge, unul dintre cele mai noi smartphone-uri ale companiei sud-coreene. Deși a fost lansat în luna martie a anului în curs, Samsung nu a reușit să vândă decât 8,3 milioane de unități în T2 2016, o cifră rușinoasă comparativ cu cea înregistrată de concurența cu ale sale modele vechi de un an, respectiv aproape doi ani.

cel mai popular smartphone din lume

Conform cifrelor oficiale furnizate de compania Apple, în al doilea trimestru al anului curent au fost vândute 40,4 milioane de dispozitive iPhone. Apple nu divizează niciodată totalul vânzărilor pe fiecare model în parte, la fel cum nu face nici Samsung, spre exemplu. Între cele cifrele furnizate de cele două companii există însă o foarte mare diferență, întrucât Apple se referă la vânzările directe, iar sud-coreenii vorbesc oficial de numărul de unități scoase la vânzare pentru ca cifrele să fie mai mari și impresionante.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor fi prezentate astăzi de către Apple. Acestea urmează să ia imediat locul iPhone 6s și iPhone 6s Plus în topul popularității și, implicit, în cel al vânzărilor de telefoane inteligente, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, mai ales că Samsung are acum mari probleme cu telefoanele lor „incendiare”, iar ceilalți producători de telefoane inteligente nu vor reuși prea curând să se aproprie de aceste cifre.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.