Chrome 52 introduce designul material pe Mac

0
372

Versiunea 52 a Google Chrome a fost lansată de compania din Mountain View pentru toți utilizatorii de Mac și PC. Și chiar dacă la o primă vedere pare că ar fi o nouă actualizare concentrată pe înlăturarea unor erori și sporirea securității, ea nu vine numai cu atât. Pentru utilizatorii de Mac, actualizarea introduce, în primul rând, un design mai modern, adoptând linia materială pe care o vedem deja în atât de multe aplicații ale Google. De asemenea, ea mai include și alte câteva schimbări, cum ar fi eliminarea opțiunii de a folosi tasta de ștergere ca și scurtătură de întoarcere.

Introducerea designului material în Chrome a fost anunțată de echipa dezvoltatoare la începutul anului și vine să unifice aspectul navigatorului cu cel al restul aplicațiilor pentru iOS și Android. Acest nou design a sosit în Chrome pentru prima dată pe sistemul de operare Chrome al celor de la Google, fiind, totodată, disponibil pe versiunea experimentală a browserului de pe macOS și Windows. Acum însă el sosește pe sistemul de operare al celor de la Apple și este disponibil într-o versiune stabilă, adresată tuturor utilizatorilor.

În afara designului nou, mai plat, clar și transparent, Material reprezintă „o uriașă ispravă inginerească” nu doar pe Mac, ci, mai ales, pe PC și Windows. Asta pentru că navigatorul este acum „randat complet programatic, inclusiv pe partea de iconografie, eliminând în mod efectiv articolele png de ~1200 pe care le menținea anterior”, conform celor de la Google. De asemenea, inginerii gigantului din Mountain View se laudă că, browserul va furniza o randare îmbunătățită pentru o configurare PPI de gamă largă.

Utilizatorii care vor actualiza browserul vor descoperi în el noi pictograme, fonturi, noi forme de file și o casetă polivalentă mai proaspătă, toate acestea potrivindu-se mai bine cu cele din Chrome pentru iPhone și iPad, de exemplu. De asemenea, în timpul folosirii modului incognito, se va observa o nouă temă întunecată, mai proaspătă. Cei nemulțumiți de noul design vor avea în chrome://flags opțiunea de a activa Material Hibrid, pentru a reduce din densitatea lui, sau de a dezactiva complet designul material pentru a reveni la aspectul anterior.

O altă schimbare introdusă în Chrome 52 este eliminarea posibilității de a folosi tasta de ștergere ca și tastă de întoarcere, ea fiind bazată pe feedbackul oferit de utilizatori, care și-au pierdut prea frecvent datele introduse în diferite formulare web. Cei care apreciau această scurtătură trebuie să știe că Google lucrează la o extensie care să readucă funcționalitatea, dar în același timp reomandă folosirea tastei de întoarcere a sistemului (tasta Return pe Mac).

Actualizarea la versiunea 52 de Google Chrome poate fi efectuată local din Meniu > Ajutor > Despre Google Chrome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.