La două săptămâni după ce a inițiat un program de înlocuire a bateriei iPhone 6s, Apple a venit în sfârșit cu un instrument online care le permite tuturor posesorilor acestui model de iPhone să verifice dacă dispozitivul lor este sau nu afectat de problemă.

Accesând această pagină web, orice utilizator de iPhone 6s (modelul de 4,7 inchi) va putea să verifice dacă dispozitivul său este eligibil pentru programul Apple de înlocuire gratuită a bateriie. Verificarea se va face prin introducerea numărului de serie (mai multe detalii despre cum îl poți afla sunt disponibile aici) urmată de un clic pe butonul „Submit”.

Utilizatorii care vor primi mesajul „This iPhone 6s serial number you entered is eligible for this program. Please choose one of the service options below / Acest număr de serie de iPhone 6s pe care l-ați introdus este eligibil pentru acest program. Vă rugăm să alegeți una dintre opțiunile de reparare de mai jos”, atunci dispozitivul tău ar putea beneficia de înlocuirea gratuită a bateriei. Dacă apare că nu este eligibil, atunci nu vei beneficia de acest program.

De ce am spus că dacă apare ca eligibil iPhone-ul ar putea beneficia de program? Ei bine pentru că mai sunt câteva criterii de eligibilitate. Potrivit Apple, toate dispozitivele eligibile pentru program trebuie să fie într-o stare bună de funcționare – deci să nu aibă probleme care să împiedice înlocuirea bateriei, cum ar fi ecranul spart -, să prezinte opriri neașteptate și să nu fie blocate în iCloud – deci, clientul să poată să dezactiveze Găsire iPhone înainte de a le trimite în service.

Dacă se îndeplinesc cumulativ criteriile de eligibilitate, atunci Apple va înlocui gratuit bateria iPhone 6s în magazinele sale sau în centrele de reparații autorizate (inclusiv cele de pe teritoriul României, cu excepția celor deținute de operatorii de telefonie mobilă). Înainte de a trimite în service dispozitivul este recomandat de către Apple să îl restaurezi.

Vă reamintim că Apple a anunțat în luna noiembrie lansarea programului de înlocuire a bateriei iPhone 6s după ce a determinat că un mic număr de unități produse în perioada septembrie-octombrie 2015 au o problemă la baterie care manifestă opriri subite. Tot atunci, Apple anunța că programul va fi disponibil până la trei ani de la vânzarea dispozitivului cui probleme, dar și că cei care au plătit pentru înlocuirea bateriei și au dispozitiv eligibil vor putea primi banii înapoi. Mai multe detalii aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.