De cativa ani Apple a inceput sa nu mai graveze pe carecasele dispozitivelor iPhone, iPad sau iPod touch capacitatea de stocare a lor, facand astfel mai dificil de aflat, pentru cei care, de exemplu, isi cumpara dispozitivul la mana a doua, ce capacitate de stocare are. Din fericire, pe Internet exisita o serie de platforme online de unde poti verifica mai multe detalii despre dispozitivul pe care urmeaza sa il achizitionezi, inclusiv date despre stocare, blocare in reteaua unui operator/iCloud, garantie si nu numai. Cum se face acest lucru? Pe baza numarului de serie sau a numarului IMEI (International Mobile Equipment Identity).

Urmatoarele intrebari logice sunt cum se afla aceste date si daca exista mai multe metode. Raspunsul este afirmativ la ambele. Tot dintr-o incercare de a reduce numarul caracterelor gravate pe carcasele de aluminiu, sticla sau plastic ale dispozitivelor sale, Apple a ales incetul cu incetul sa scrie mai putine detalii despre ele, astfel ca de pe cele mai recente modele de iPhone si iPad a disparut numarul de serie si poate chiar IMEI-ul. Cu toate acestea, insa, numarul metodelor de aflare a acestor numere, precum si a MEID (Mobile Equipment Identifier – care este alcatuit din primele 14 cifre ale IMEI-ului), CDN (Numar date celulare/numarul de telefon) si a ICCID (Integrated Cicuit Card ID) ramane unul ridicat.

Inainte de a vedea cum putem obtine aceste informatii trebuie specificat ca orice dispozitiv iPhone, iPad sau iPod (inclusiv iPod touch) are un numar de serie. In ceea ce priveste numarul IMEI sau numerele MEID, CDN si ICCID, ele sunt accesibile numai in cazul dispozitivelor cu conectivitate celulara (iPhone si modelele de iPad Wi-Fi+Cellular).

Exista 3 mari metode de a afla numerele susmentionate: utilizand dispozitivul iOS, utilizand un computer sau utilizand ambalajul original al dispozitivului iOS.

Nota: Nu iti recomand sa faci publice niciunul dintre aceste numere din motive de intimitate intrucat ele sunt unice pentru fiecare dispozitiv comercializat. In cazul in care iti vinzi terminalul, iar cumparatorul iti cere unul dintre aceste numere, ofera-i-le doar daca il consideri interesat de produsul tau.

Cum afli numarul de serie, IMEI-ul si nu numai utilizand dispozitivul iPhone, iPad sau iPod

Daca dispozitivul iOS este pornit si ai acces la ecranul principal

  1. Deschide aplicatia Configurari de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;Ecran de pornire home screen iOS 7.1
  2. Atinge General;Configurari General 7.1
  3. Atinge optiunea Informatii;General sus
  4. Deruleaza in jos pana la informatiile de care ai nevoie.

In panoul Informatii din configurarile dispozitivului iPhone sau iPad vei putea afla numarul serial (numarul de serie/serial number), numarul IMEI (si MEID-ul, alcatuit din primele 14 cifre ale IMEI-ului) si numarul ICCID. In cazul in care pe terminalul tau este instalat iOS 6 sau o versiune ulterioara, atunci poti tine degetul apasat pe numarul de serie, numarul IMEI/MEID sau pe numarul ICCID pentru a afisa optiunea de copia. Copiind unul dintre aceste numere in memoria temporara a terminalului tau, vei putea ulterior sa folosesti optiunea de lipire pentru a le introduce rapid in locul dorit.

Alternativimei #itutorial.ro

Pe iPhone mai poti afla numarul IMEI cu un simplu truc folosind aplicatia Telefon. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi aceasta aplicatie, sa selectezi fila Taste si sa introduci codul *#06#. Pe ecran trebuie sa iti fie afisat acum numarul IMEI alcatuit din 15 cifre (primele 14 reprezinta numarul MEID).

Daca dispozitivul iOS nu este pornit sau nu ai acces la ecranul principal

iPhone 5 sau mai recent si iPad (modelele Wi-Fi+Cellular)IMG_4261

Numarul IMEI este gravat pe spatele carcasei in dreptul etichetei IMEI, situata aproape de latura inferioara, asa cum se poate observa si in imaginea de mai jos. Numarul MEID este si el prezent, fiind alcatuit din primele 14 cifre (mai putin ultima cifra) a numarului IMEI.

iPad si iPod touch

Toate modelele de iPad si iPod touch au gravate pe spatele carcasei numerele de serie in dreptul etichetei Serial. Aceste numere sunt alcatuite dintr-o serie de litere si cifre, si apar aproape de latura inferioara a carcasei. Pe iPad, asa cum mentionam mai sus, apare in cazul anumitor modele si numarul IMEI.

iPhone 3G, iPhone 3Gs, iPhone 4 si iPhone 4s

IMG_4267

Numerele de serie si numerele IMEI apar pe aceste dispozitive direct pe suportul pentru cartela SIM/microSIM. Aceasta trebuie scoasa din carcasa, iar pe partea superioara a ei vor aparea, pe cele doua margini, numarul IMEI si numarul de serie al dispozitivului, exact cum se poate observa si in ilustratia de mai sus.

iPhone 2G

In cazul primului model de iPhone, numarul de serie si IMEI-ul sunt gravate, la fel ca si pe iPad Wi-Fi+Cellular, pe spatele carcasei metalice, aproape de latura inferioara.

Daca ai acces la computer

Dispozitivul iOS este conectat la computer printr-un cablu USB sau wireless

  1. Deschide aplicatia iTunes, daca nu ai facut-o deja;Deschide iTunes 11 logo aplicatie
  2. Acceseaza, daca te afli in iTunes Store, butonul Biblioteca, apoi fa clic pe butonul [dispozitiv] sau [x dispoztive], situat in coltul dreapta sus al ferestrei iTunes (in partea stanga a butonului iTunes Store) si selecteaza dispozitivul al carui numere vrei sa le afli;
  3. Captură de ecran din 2014.08.24 la 17.46.42
  4. Fa clic pe fila Rezumat in bara de navigare;Captură de ecran din 2014.08.24 la 17.48.42
  5. Numarul de serie va fi afisat implicit chiar in dreptul ilustratiei dispozitivului iOS (acest numar apare in dreptul Numar serial). Daca vrei sa afli numarul IMEI sau MEID, atunci fa clic, in cazul iPhone, in campul Numar de telefon situat deasupra numarului de serie. In cazul iPad, IMEI-ul poate fi accesat prin efectuarea mai multor clicuri pe Numar serial. Captură de ecran din 2014.08.24 la 17.49.26
  • Pe iPhone: Din campul Numar de telefon, prin efectuarea mai multor clicuri pe acesta, vei putea afla IMEI-ul si ICCID-ul. Din campul Numar serial, vei afla, prin efectuarea mai multor clicuri pe acesta, UDID-ul, ECID-ul si tipul de produs.
  • Pe iPad (modelul Wi-Fi+Cellular): Din campul Numar serial, prin efectuarea mai multor clicuri pe acesta, vei putea afla, pe rand, UDID-ul, ECID-ul, tipul de produs, CDN/numarul de telefon (al cartelei introduse), numarul IMEI si MEID, si ICCID-ul.
  • Pe iPod touch poti afla UDID-ul dispozitivului si tipul de produs prin efectuarea mai multor clicuri in campul Numar serial.

In cazul in care trebuie sa copiezi aceste informatii, atunci fa clic dreapta pe numarul pe care trebuie sa il copiezi in memoria temporara a computerului, apoi insereaza-l in locul dorit folosind comanda+V (Mac) sau control+V (PC).

Dispozitivul iOS nu este conectat la computer

Daca nu mai ai dispoztitivul iPhone, iPad sau iPod langa tine sau langa computer, insa ai efectuat in trecut (oricand) un backup folosind iTunes, atunci poti afla date cum ar fi numarul de serie si IMEI-ul.

  1. Deschide aplicatia iTunes;Deschide iTunes 11 logo aplicatie
  2. Deschide Preferinte: pe Mac efectueaza clic, in bara de meniu pe iTunes>Preferinte; pe PC: efectueaza clic pe fila Editare>Preferinte;Captură de ecran din 2014.08.24 la 17.51.43
  3. Fa clic pe fila Dispozitive;Captură de ecran din 2014.08.24 la 17.51.53
  4. Pozitioneaza cursorul mausului deasupra unuia dintre backupuri (dar sa fie un backup efectuat dispozitivului ale carui numere le cauti) si asteapta pana cand va aparea pe ecran numarul de serie si IMEI-ul dispozitivului asociat cu backupul respectiv. Nota IMEI-ul apare numai in cazul iPhone si iPad (Wi-Fi+Cellular), alaturi si de numarul de date celulare (numarul de telefon).Captură de ecran din 2014.08.24 la 17.52.46

Daca ai cutia originala a dispozitivului

cutie iphone #itutorial.ro

In cazul in care detii cutia originala a dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch, atunci trebuie sa stii ca numarul de serie si, daca este cazul numarul IMEI (pe iPhone si iPad celular) sunt tiparite pe spatele cutiei (pe eticheta cu cod de bare). Numarul de serie apare in dreptul intrarii Serial No., in timp ce numarul IMEI apare in dreptul IMEI/MEID.

Nota: Aceste numere tiparite pe cutie nu mai sunt valabile in cazul in care dispozitivul iPhone, iPad sau iPod a fost trimis intr-un centru de reparatii Apple si a fost schimbat cu un alt terminal similar.

Bonus: Daca dispozitivul este blocat in iCloud

IMG_4249

In cazul in care detii un iPhone sau iPad blocat in iCloud, iar IMEI-ul nu este gravat pe carcasa dispozitivului, atunci trebuie sa stii ca mai exista o metoda de a-l afla. Pe ecranul unde apare mesajul Salut in toate limbile, atinge butonul Informatii “i” situat in coltul dreapta jos. Acesta va ajuta la afisarea numerelor IMEI/MEID si ICCID.

Numarul de serie nu se poate afla, in acest caz, decat daca este gravat pe carcasa.


Nota: Din motive de intimitate, niciuna dintre ilustratiile acestui articol nu afiseaza numerele complete.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina sau un mesaj pe forum.

6 COMENTARII

  1. buna siara .am si eu o intrebare .cum pot sa verific un ipad daca este blocata icloud sau nu NU MERGE ECRANUL .asta este serialul (imei) gch(***). multumesc frumos

  2. Salut Alex..
    Urmăresc de câțiva ani acest tutorial si felicitări pentru promptitudinea de care dai dovada in a Răspunde tuturor!
    Am o întrebare:
    La un IPhone mai vechi,4S,cum ii pot afla IMEI daca are display cu probleme,dungi pe ecran..cred ca banda flex..si tăviță microsim nu este a lui?
    De menționat ca are cod de taste si ITunes nu imi da aceste caracteristici…???
    Multumesc!

    • Backup în iTunes nu ai creat anterior, ca să îl afli prin metoda menționată mai sus în secțiunea: „Dispozitivul iOS este conectat la computer printr-un cablu USB sau wireless”. Dacă nu, se poate afla conectându-te în ID-ul Apple folosit pe dispozitivul respectiv de pe site-ul: https://appleid.apple.com/account/manage. Odată ce te-ai logat în acel cont, poți să afli care este IMEI-ul și numărul de serie al iPhone-ului 4s în secțiunea „Dispozitive”, dând clic pe numele iPhone-ului respectiv.

      Mulțumesc mult pentru feedback!

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.