Apple a lansat la sfârșitul acesta de săptămână o versiune actualizată a driverelor audio pentru a adresa o eroare din cauza căreia difuzoarele celor mai recente modele de MacBook Pro explodau la folosirea Windows 10 prin Boot Camp.

Problema foarte gravă a fost sesizată de către utilizatorii celor mai recente modele de MacBook Pro încă de la lansarea lor de la începutul lunii trecute. Imediat după instalarea și rularea Windows 10 prin Boot Camp pe MacBook-urile lor, utilizatorii au auzit pocnituri sau sunete distorsionate venind dintr-unul dintre cele două difuzoare sau chiar amândouă. Partea gravă este că această problemă persista mai apoi și în macOS Sierra, difuzoarele nefiind capabile să mai redea sunetele ca și înaintea instalării Windows 10.

Am folosit Boot Camp pentru a instala Windows și difuzorul din dreapta a început să producă pocnituri. Sună ca și cum ceva s-a stricat în interiorul difuzorului. De fiecare dată când pornesc Windows și încerc să fac ceva cu driverul difuzorului, fie difuzorul drept, fie cel stâng produce pocnituri. Trebuie să îmi returnez acum MacBook-ul Pro. În momentul de față ambele difuzoare cedează atât în macOS Sierra, cât și în Windows și nu pot produce sunete decât la jumătate din volumul inițial.

Problema cu difuzoarele pare a fi, așadar, permanentă de îndată ce ea apare, motiv pentru care toți utilizatorii care au noua generație de MacBook Pro trebuie să contacteze Apple pentru a primi o unitate înlocuitoare. Din nefericire însă, din cauza stocurilor limitate, unii dintre acești utilizatori se vor vedea nevoiți să mai aștepte câteva săptămâni până când vor primi un MacBook Pro identic.

Driverele audio actualizate de către Apple acum nu vor rezolva problema pentru utilizatorii care au întâmpinat-o deja (singura rezolvare pentru ei este să ducă în service MacBook-urile pentru a le schimba, după cum spuneam mai sus). În schimb, ea ar trebui să preîntâmpine apariția problemei pe MacBook-urile Pro neafectate, motiv pentru care este foarte important ca ele să fie descărcate și instalate – lucru posibil din sistemul de actualizare software Apple disponibil în Boot Camp la pornirea Windows.

Și pentru că problema este foarte gravă și poate produce aparent defecte hardware, li se recomandă utilizatorilor să fie foarte atenți până când actualizează driverele. Există persoane care recomandă conectarea unei perechi de căști la MacBook până la momentul instalării driverelor, astfel încât difuzoarele să nu cedeze în momentul pornirii sau imediat după.

După instalarea driverelor ar trebui ca totul să funcționeze normal. Ar trebui… Există utilizatori care raportează că după ce au instalat noile drivere și au folosit Windows 10 pe MacBook Pro volumul produs de difuzoare a rămas scăzut nu doar în Windows, ci și în macOS Sierra. De aceea, vă recomandăm să fiți precauți, iar dacă aveți cel mai recent model de MacBook Pro (fie modelul de 13 inchi, fie cel de 15 inchi), ar fi indicat să evitați deocamdată instalarea Windows 10 prin Boot Camp (puteți opta pentru un program de virtualizare, cum ar fi Parallels Desktop sau VMware Fusion, acestea nefiind aparent afectate de problemă).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.