Apple a lansat luni dimineață un program de înlocuire a bateriei pentru iPhone 6s, după ce a stabilit că un procent „foarte mic” de dispozitive din această generație pot manifesta opriri subite.

Deși nu specifică exact care este cauza problemei, compania Apple informează că dispozitivele afectate sunt iPhone 6s (modelul cu afișaj de 4,7 inchi) care au fost fabricate în perioada septembrie-octombrie 2015. Așadar, în cazul în care ai un astfel de model de iPhone 6s și întâmpini problema descrisă de Apple, poți merge cu el în orice centru de reparații autorizat de compania americană pentru a-l repara gratuit. Din păcate, Apple nu oferă un instrument online de verificare a eligibilității dispozitivelor pentru acest program – așa cum a procedat în trecut -, deci utilizatorii vor fi nevoiți să contacteze centrele autorizate sau să meargă acolo cu dispozitivele pentru a afla dacă pot beneficia de înlocuirea gratuită a bateriei.

Desigur, Apple nu va accepta înlocuirea bateriei pentru dispozitivele care manifestă închideri subite dacă acestea nu sunt în stare de funcționare, au ecranul spart (așa încât este împiedicată deschiderea lui pentru înlocuirea bateriei) sau sunt blocate în iCloud (deci utilizatorul nu poate să dezactiveze Găsire iPhone).

Apple îi informează pe utilizatorii care au dispozitive iPhone 6s cu probleme că înainte de a merge în service va trebui să efectueze un backup datelor, să dezactiveze Găsire iPhone și să le restaureze (chiar și local din Configurări > General> Resetare> Ștergeți conținut și configurări). Totuși, restaurarea poate fi amânată până în momentul în care îți este confirmat în service că dispozitivul tău este eligibil pentru acest program.

Programul este disponibil pentru dispozitivele iPhone 6s cu probleme până la 3 ani de la vânzarea inițială, deci mai este timp berechet să mergi să îți înlocuiești gratis bateria (dacă, repet, aparatul tău este eligibil).

În fine, utilizatorii care au plătit pentru a înlocui bateriile dispozitivelor lor iPhone 6s vor putea primi de la Apple banii înapoi dacă se constată că acestea fac parte din lotul cu probleme. Dacă te numeri printre aceștia, poți contacta Apple.

Acest program de înlocuire a bateriei iPhone 6s vine la numai câteva zile după un alt program de reparare lansat de Apple pentru iPhone. Acela avea în centru dispozitivele iPhone 6 Plus care manifestau probleme la nivelul ecranului. Mai multe detalii despre respectivul program sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.