Apple a inițiat un program de înlocuire a ecranelor iPhone 6 Plus

0
3537

Apple a lansat la sfârșitul acesta de săptămana un program de reparare pentru iPhone 6 Plus care vine sa adreseze plângerile utilizatorilor cu privire la o eventuala problemă de producție din cauza căreia acest model de iPhone putea ajunge sa nu mai răspundă atingerilor de ecran.

Potrivit companiei Apple, unele iPhone 6 Plus pot prezenta probleme la nivelul ecranului Multi-Touch (cum ar fi licăriri sau chiar scurte perioade de încetare a funcționarii). Acestea ar fi cauzate de faptul că utilizatorii acestui model de iPhone l-au scăpat de mai multe ori pe o suprafața dură, fapt ce a cauzat anumite probleme la nivelul ecranului.

Compania americană se oferă sa rezolve problema pentru toti utilizatorii care intampina problemele cu ecranul amintite mai sus. Dar exista un dar. Mai precis, resolvarea nu este gratuită, repurarea dispozitivului urmand a-i costa pe utilizatori nu mai puțin de 155€ (adică vreo 700 lei). Și chiar dacă ești dispus sa platesti aceasta suma, trebuie sa știi ca pentru ca Apple sa accepte sa îți repare iPhone-ul 6 Plus va fi necesar ca ecranul acestuia sa nu fie spart sau crăpat, întrucât se considera ca, în caz contrar, problema a fost cauzată la spargerea/crăparea ecranului.

Daca întrunești condițiile și ești dispus sa platesti 700 lei ca Apple a îți repare iPhone-ul, atunci va trebui sa mergi in orice magazin Apple sau la orice centru de reparații Apple autorizat (în Romania vei găsi câteva astfel centre în marile orașe) pentru ca eligibilitatea dispozitivului tău sa fie verificată și, eventual, el sa fie reparat contra-cost. Nota: centrele de reparații ale operatorilor nu participa la acest program.

In cazul în care ai plătit pentru ca iPhone-ul sa îți fie reparat pentru aceasta problema, Apple te va contacta pentru a-ți restitui diferența dintre costul reparației plătit de tine și costul reparației prevazut în acest program. Dacă nu ești contactat, dar ai plătit pentru a-ți țepara iPhone-ul 6 Plus cu probleme la nivelul ecranului, atunci va trebui sa contactezi personal Apple.

În fine, trebuie sa menționam faptul ca acest program va fi disponibil până la 5 ani de la data achiziției iPhone-unlui 6 Plus, se adresează numai acestui model de iPhone, iar înainte de a merge în service cu el se recomanda efectuarea unui backup pentru toate datele salvate.

Noul program de reparare inițiat de către Apple vine la câteva luni după ce a început un mic scandal. În luna august, iFixit au publicat un video în care evidențiau prezenta problemei de fabricație a iPhone 6 Plus, numind-o „Touch Disease”. Aceasta se manifesta, după cum era demonstrat pe atunci, prin licarirea în culoarea gri a zonei superioare a ecranului și cresterea timpilor de raspuns ai ecranului sau chiar blocarea lui. iFixit susținea ca problema este cauzată de cipurile de control ale ecranului tactil care sunt lipite gresit pe placa de baza, așa încât se pot dezlipi. Ipoteza lor a fost confirmată și de alții, ajungând sa fie aproape cert faptul ca iPhone 6 Plus are o problema de constructie destul de gravă care cauzează nu doar aceste probleme cu ecranul, ci și cele de fragilitate a carcasei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.