Apple a lansat luni seară iOS 10.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații, la doar o săptămână distanță de iOS 10.2 beta 2 și public beta 2, și la două săptămâni distanță de când a început testarea acestei actualizări a sistemului de operare.

iOS 10.2 beta 3 build 14C5077b vine, potrivit companiei Apple, cu o nouă aplicație TV, cu funcționalitatea SOS și cu alte caracteristici noi despre care vom vorbi puțin mai jos în cadrul acestui articol.

În versiunile precedente de iOS 10.2 beta, dezvoltatorii și utilizatorii au descoperit numeroase caracteristici noi, mai mult sau mai puțin importante. Una dintre acestea este compatibilitatea cu setul de caractere cuprins în Unicode 9, care aduce în total peste 100 de emoji noi sau actualizate (cu un aspect mai realist). iOS 10.2 mai introduce pe iPhone și iPad noi fundaluri, noi caracteristici în Muzică, un nou efect de ecran „Scântei” în Mesaje, opțiuni noi pentru Cameră, butonul principal și notificări în Configurări, un widget pentru Videoclipuricaracteristica O singură înregistrare, aplicația TV, funcționalitatea SOS și altele. Toate noutățile descoperite în iOS 10.2 beta 1 sunt prezentate aici, iar cele descoperite în beta 2 sunt prezentate aici.

Actualizarea la iOS 10.2 beta 3 le este recomandată tuturor dezvoltatorilor de aplicații și poate fi efectuată atât intermediul sistemului de actualizare al iOS (dacă au deja profilul de dezvoltator instalat pe iPhone-ul sau iPad-ul pe care doresc să testeze noua actualizare), cât și prin intermediul portalului Apple Developer Center. Utilizatorii care au instalat iOS 10.2 public beta 1 trebuie să știe că deocamdată versiunea public beta 3 a iOS 10.2 nu este disponibilă, însă de îndată ce va fi lansată, noi vă vom anunța.

iOS 10.2 ar trebui să fie lansat în variantă finală în luna decembrie a acestui an – Apple a anunțat acest lucru în cadrul conferinței de luna trecută, când a introdus noua aplicație TV.

iOS 10.2 beta succede iOS 10.1, o versiune de iOS lansată de Apple în variantă finală săptămâna trecută ce introducea pe iPhone, iPad și iPod touch caracteristici noi în aplicații precum Mesaje, corecturi de erori și îmbunătățiri. Cea mai importantă noutate din iOS 10.1 era modul portret pentru aplicația Cameră, însă aceasta este adresată numai posesorilor de iPhone 7 Plus.

iOS 10.2 beta 3 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

  • Mesaje: A fost adăugat un nou efect de ecran Dragoste. Acesta se alătură efectului „Scântei” introdus odată cu prima versiune beta de iOS 10.2 și afișează un balon sub formă de inimă care pleacă din mesajul pe care îl aplici.dragoste efect ecran mesaje ios 10.2 beta3
  • Videoclipuri: Această aplicație este eliminată de pe dispozitivele utilizatorilor din Statele Unite ale Americii, deoarece aceștia au acces la înlocuitorul ei – aplicația TV. În România această aplicație continuă să apară pe dispozitive.
  • SOS: Introdusă în versiunea beta precedentă, caracteristica ce le permite utilizatorior de iPhone să apeleze rapid serviciile de urgență printr-o apăsare repetată a butonului Adormire/Trezire nu mai este disponibilă acum decât în India. Apple menționa săptămâna trecută mult mai multe țări, deci se poate ca eliminarea să fie doar temporară. Oricum utilizatorii de iPhone din România nu sunt afectați de o eventuală schimbare în privința disponibilității SOS, deoarece Apple nu a anunțat nici în versiunea precedentă că această caracteristică va fi disponibilă la noi în țară.
  • Aplicația TVÎn aplicația Configurări există acum o secțiune dedicată pentru noua aplicație TV. Aceasta le permite utilizatorilor să aleagă dacă doresc să folosească datele celulare pentru redare și să ajusteze calitatea conținutului difuzat prin Wi-Fi și Celular. De asemenea, în cadrul meniului TV mai există o opțiune care permite să alegi dacă dorești să faci cumpărături și să închiriezi din magazin în HD sau în SD. În ceea ce privește aplicația în sine, aceasta include acum caracteristica Urmează care urmărește toate filmele și serialele pe care tu le vizionezi pentru a-ți permite să reiei de unde ai terminat și a-ți recomanda conținut nou pe baza preferințelor tale.
  • Feedback: Aplicația care o ajută pe Apple să strângă părerile dezvoltatorilor s-a reîntors în iOS 10, odată cu cel mai recent build. Aceasta poate fi folosită de toți dezvoltatorii pentru a raporta eventuale erori, sugera îmbunătățiri sau cere caracteristici noi.feedback

Notă: Dacă ai descărcat și instalat iOS 10.2 beta 3 pe iPhone, iPad sau iPod touch și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți și pe noi printr-un comentariu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.