Apple a lansat tvOS 10.1 pentru Apple TV 4

0
781

Odată cu iOS 10.2 și versiunea 7.2.2 a software-ului pentru Apple TV generația a 3-a, Apple a lansat astă-seară și tvOS 10.1. Prima actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru Apple TV generația a 4-a de la lansarea tvOS 10 din septembrie sosește pe dispozitivele utilizatorilor după un proces de dezvoltare destul de lung, care a început pe 31 octombrie, și a strâns nu mai puțin de 5 versiuni beta.

tvOS 10.1 Iată ce aduce nou

Spre deosebire de tvOS 10.0.1, o actualizare care nu venea decât cu corecturi de erori și îmbunătățiri în privința stabilității, tvOS 10.1 este o actualizare majoră, care vine cu câteva funcționalități chiar importante (pentru o parte a utilizatorilor).

Cea mai importantă noutate din tvOS 10.1 este aplicația TV, care furnizează o experiență nouă și unificată pentru accesarea emisiunilor TV și a filmelor din multiple aplicații video disponibile pentru iPhone și iPad. Ea funcționează asemenea unui ghid TV cu ajutorul căruia poți nu doar să găsești filme sau emisiuni pe gusturile tale, ci și să le urmărești (mai multe detalii aici). Din păcate, noua aplicație TV nu este disponibilă în România, la fel ca, de altfel, și următoarea caracteristică.

Prezentată cu surle și trâmbițe în vara acestui an, odată cu tvOS 10, caracteristica O Singură Înregistrare a sosit în sfârșit în tvOS (și iOS 10.2), și face ca utilizatorii câtorva operatori de cablu să se logheze o singură dată în conturile lor de la operatori, pentru a beneficia mai apoi de tot conținutul primit cu pachetul de servicii pentru care au optat, indiferent în câte aplicații ar fi acesta împrăștiat. Atât aplicația TV, cât și O singură înregistrare sunt disponibile momentan numai în SUA.

În rest, în ceea ce ne privește, tvOS 10.1 nu aduce prea multe noutăți. De fapt, nu au fost raportate alte funcționalități noi decât cele menționate mai sus, așa că utilizatorii de Apple TV 4 din România și alte țări nu se vor bucura decât de unele corecturi de erori și diverse îmbunătățiri mai mult sau mai puțin importante.

Faptul că tvOS 10.1 nu vine cu cine știe ce noutăți pentru români, nu înseamnă cu nu este recomandat să o descarci și instalezi. Actualizarea la tvOS 10.1 poate fi efectuată prin accesarea Configurări>Sistem>Actualizare software, însă numai de către utilizatorii care au Apple TV generația a 4-a.

Lansată pe 13 septembrie, versiunea finală de tvOS 10 le aduce utilizatorilor de Apple TV generația a 4-a caracteristici noi, cum ar fi Live Tune-In, modificări majore în aplicații precum Poze și Muzică, îmbunătățiri pentru Siri și HomeKit și nu numai.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.