Apple a lansat macOS Sierra 10.12.2. Iată tot ce aduce nou pe Mac

0
989

La o zi distanță de versiunea finală de iOS 10.2, watchOS 3.1.1 și tvOS 10.1, Apple a lansat marți seară și versiunea finală a macOS 10.12.2 Sierra. Cea de-a doua actualizare adusă sistemului de operare pentru Mac de la lansarea de pe 20 septembrie a macOS 10.12 Sierra sosește pe computerele utilizatorilor după o perioadă de testare care s-a întins pe cinci săptămâni și a strâns șase versiuni beta.

macOS 10.12.2 Sierra Iată tot ce aduce nou

Potrivit companiei Apple, actualizarea macOS Sierra 10.12.2 sporește stabilitatea, compatibilitatea și performanțele Mac-urilor.

La fel ca și în cazul iOS 10.2 și watchOS 3.1.1, cele mai importante schimbări din macOS 10.12.2 Sierra se observă la nivelul caracterelor emoji, care au un nou design atractiv ce dezvăluie și mai multe detalii. În plus, trebuie menționat că actualei galerii de emoji i se alătură peste 100 de noi caractere care includ noi chipuri, alimente, animale, sporturi și profesii.

În rest, macOS 10.12.2 Sierra este o actualizare concentrată mai mult pe corecturi de erori și îmbunătățiri. Cele mai multe corecturi au legătură directă cu generația 2016 de MacBook Pro. După cum a promis săptămâna trecută, Apple a rezolvat prin această actualizare problemele întâmpinate de utilizatorii celui mai recent model de MacBook Pro cu plăcile video, protecția integrității sistemului și transferul de fișiere pe un hard disc extern.

Toate noutățile aduse de macOS 10.12.2 sunt enumerate în cele ce urmează:

 • Îmbunătățește configurarea și fiabilitatea auto-deblocării.
 • Permite adăugarea unui buton pentru scrierea de mână în limba chineză pe trackpad în zona Control Strip din Touch Bar (doar pentru utilizatorii MacBook Pro 2016, modelele cu Touch Bar).
 • Permite realizarea capturilor de ecran pentru Touch Bar utilizând aplicația Captură sau scurtătura Comandă-Shift-6
 • Corectează o problemă care provoca apariția sectorului de emoji pe afișajul Touch Bar
 • Corectează unele probleme de grafică pe computere MacBook Pro (modelele din octombrie 2016).
 • Corectează o problemă care provoca dezactivarea protecției integrității sistemului la unele computere MacBook Pro (modelele din octombrie 2016).
 • Îmbunătățește configurarea și procesul de dezactivare a funcționalității Desktop și documente iCloud.
 • Corectează o problemă legată de livrarea alertelor de stocare otpimizată.
 • Sporește calitatea audio în timpul utilizării funcționalităților Siri și FaceTime prin căști Bluetooth.
 • Îmbunătățește stabilitatea aplicației Poze la crearea și comandarea cărților.
 • Corectează o problemă care împedica afișarea mesajelor recepționate în Mail în cazul utilizării unui cont Microsoft Exchange.
 • Corectează o problemă care împedica instalarea extensiilor Safari descărcare din afară Galeriei de extensii Safari.
 • Furnizează compatibilitate pentru instalările noi de Windows 8 și Windows 7 utilizând Boot Camp pe Mac-urile compatibile.

Actualizarea la macOS Sierra 10.12.2 le este recomandată tuturor posesorilor de Mac-uri compatibile cu macOS Sierra și poate fi descărcată și instalată gratuit prin intermediul Mac App Store (fila Actualizări). Dacă nu ai instalat deja macOS Sierra pe Mac, urmează ghidul de mai jos pentru a vedea cum o poți face:

Lansat pe 20 septembrie, macOS 10.12 Sierra reprezintă o nouă actualizare adusă sistemului de operare denumit până acum OS X. O actualizare ce vine cu Siri, integrare îmbunătățită a caracteristicilor iCloud, opțiuni de optimizare a spațiului de stocare pe Mac, actualizări majore pentru aplicații preinstalate precum Mesaje și Poze, și alte câteva noutăți importante pentru posesorii de Mac. Prima versiune de Sierra a fost succedată de macOS 10.12.1, o actualizare relativ minoră ce venea să corecteze mai multe erori raportate de către utilizatori și să facă aplicația Poze compatibilă cu albumul Portret ce include fotografiile realizate în Mod Portret de pe iPhone 7 Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.