macOS 10.12.2 va adresa două probleme întâmpinate de utilizatorii MacBook Pro 2016

0
768

MacBook Pro 2016 a avut parte de o lansare cu mari probleme. Apple nu a fost lovită doar de critici privind deciziile luate și întârzierea livrărilor noilor laptopuri, ci și de plângerile utilizatorilor cu privire la problemele pe care noua gamă de vârf de MacBook le înregistrează.

Pe lângă gravele probleme cu difuzoarele, mulți utilizatori de MacBook Pro 2016 s-au plâns de faptul că aceste computere au probleme cu plăcile video și cu transferarea fișierelor pe discuri externe. Din fericire, Apple a găsit o soluție de rezolvare și pentru aceste probleme, și ea va veni într-o actualizare ce va fi lansată săptămâna viitoare.

Șeful departamentului Software din cadrul Apple, Craig Federighi, a răspuns în ultimele zile mai multor mesaje primite pe e-mail de la utilizatori de MacBook Pro îngrijorați de problemele pe care le întâmpină, oferind asigurări că acestea vor fi adresate. Într-un răspuns trimis unui utilizator care se plângea de problemele cu placa video a MacBook-ului Pro 2016, Federighi a spus că el crede că toate acestea au fost rezolvate în cea mai recentă versiune beta de macOS 10.12.2 (cea pe care Apple a lansat-o luni), sugerând totodată descărcarea și instalarea ei de către toți utilizatorii afectați.

Salut,

Îți mulțumesc pentru scurta ta explicație! Credem că am adresat toate aceste probleme grafice în cea mai recentă versiune beta de Sierra 10.12.2 (disponibilă la beta.apple.com).

Sper că te bucuri de noul tău MacBook Pro – este un dispozitiv fantastic!

-craig

Un alt utilizator a postat pe un forum un mesaj în care susține că același Craig Federighi i-a răspuns mesajului în care îi descria problema întâmpinată la transferul de fișiere către un disc extern. Potrivit lui, Craig și-a cerut scuze pentru inconvenient și a confirmat că problema a fost adresată în macOS 10.12.2 beta 5, sugerând, de asemenea, descărcarea și instalarea acestei versiuni de macOS.

Desigur, este greu de verificat autenticitatea mesajelor postate de către utilizatori pe forum, dar cei de la MacRumors susțin că sunt mai multe semne care indică autenticitatea mesajelor postate de utilizatorii forumului lor. Însă dacă ținem cont de faptul că cei care au instalat macOS 10.12.2 beta 5/public beta 5 susțin că problemele nu au mai apărut după instalare, atunci nici nu mai contează autenticitatea mesajelor mai sus menționate.

Problemele cu plăcile video ale MacBook Pro 2016 au fost raportate de mulți utilizatori în ultima vreme, iar din mesajele publicate pe diferite forumuri reiese că atât modelele de 13 inchi, cât și cele de 15 inchi (chiar și cu plăci video AMD dedicate) sunt afectate. Utilizatorii se plâng de faptul că problema face ca ecranul MacBook să licărească în multe culori, să afișeze forme similare tablelor de șah sau chiar să afișeze diferite artefcate. În plus, la apariția acestor probleme, unii utilizatori susțin că sistemul nu mai răspunde comenzilor și/sau dă eroare fatală, necesitând astfel repornirea forțată a lui.

În ceea ce privește problemele cu transferul de fișiere, un număr însemnat de utilizatori susțin că atunci când încearcă să transfere fișiere către un hard disc sau SSD extern folosind Time Machine și o conexiune Thunderbolt 3, MacBook-ul Pro cedează și trebuie repornit forțat. Probleme similare sunt întâlnite și de către cei care încearcă să transfere fișiere de pe un MacBook Pro pe altul.

Utilizatorii care au cele mai noi modele de MacBook Pro sunt așadar sfătuiți să instaleze macOS 10.12.2 Sierra de îndată ce va fi disponibil săptămâna viitoare (este foarte posibil ca versiunea finală a lui să fie lansată pe 12 decembrie, odată cu iOS 10.2). Totuși, dacă ai acest model de MacBook Pro și nu-l poți folosi din cauza problemelor mai sus menționate, atunci poți să te înscrii în programul public de testare al macOS Sierra și să descarci versiunea 10.12.2 public beta 5 chiar acum (mai multe detalii aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.