Apple vrea ca cele mai noi filme să fie disponibile cât mai rapid în iTunes Movies Store, iar acest deziderat ar putea deveni realitate în curând. Bloomberg ne informează că gigantul din Cupertino negociază la ora actuală cu câteva studiouri de film în încercarea de a obține drepturile necesare pentru a distribui mai devreme cel mai nou conținut video și atrage către platforma sa mai mulți utilizatori.

Studiourile Warner Bros, Universal Pictures și 21st Century Fox sunt, la rândul lor, interesate să încheie înțelegeri cu platforme online precum iTunes Movies Store pentru a oferi spre închiriere, la prețuri mari, filmele nou-apărute, la doar două săptămâni de la prima lor difuzare în cinematografe.

Jurnaliștii Bloomberg ne atenționează totuși că studiourile privesc încă cu scepticism platforme online, din cauza criptării. Acestea nu sunt sigure dacă iTunes va fi o platformă sigură pentru distribuirea de filme care sunt difuzate încă în cinematografe, întrucât conținutul poate fi cu ușurință înregistrat și distribuit ilegal pe Internet, la calitate foarte bună.

Cele mai recente discuții fac parte din eforturile mai vechi depuse de compania californiană Apple de a-și atrage noile filme mai devreme, au afirmat două persoane. O astfel de înțelegere ar putea ajuta iTunes să reziste pe o piață online de filme, seriale și muzică aglomerată. Deși iTunes Store a ajutat Apple să aibă un rol dominant în comercializarea de muzică, compania nu și-a făruit un rol similar în streamingul de muzică și video.

Cele mai multe filme importante care debutează în cinematografe nu sunt disponibile pe iTunes și alte platforme de streaming o perioadă de 90 de zile de la prima difuzare, însă dorința studiourilor de film de a atrage și mai mulți bani ar putea face ca această perioadă să se reducă mult în viitorul nu foarte îndepărtat, iar magazinul iTunes să fie primul care să le ofere utilizatorilor acces online la cele mai noi pelicule.

În ceea ce privește prețurile luate în calcul la ora actuală, sursele citate de agenția Bloomberg ne avertizează că ele vor fi destul de mari. Una dintre opțiunile luate înm calcul de studiouri prevede taxarea cu 25$-50$ pentru o închiriere de film nou, suma fiind mai mare decât un bilet la cinematograf, dar poate mai avantajoasă dacă pelicula este privită de un număr mare de persoane.

Deocamdată niciun studio de film nu a încheiat vreo înțelegere cu Apple sau o altă platformă concurentă și rămâne de văzut în ce direcție vor evolua lucrurile. Până atunci, utilizatorii din România nu pot decât să spere că Apple va extinde disponibilitatea magazinului online de filme și în țara noastră.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.